Kokteyl denince, akla alkollu icki gelir. Fakat benim onereceğim sağlık kokteyllerinin o turle bir ilgisi yok. Alkollu kokteyller, sağlık icin buyuk zarar verirken, Benim birkac onerim ise, sizi pekcok hastalıktan koruyabilecek. Elveda rom, votka, viski, cin, yaşasın B1, B2, C, D, E, F, PP, U, kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor demir, sodyum, manganez, silikat, iyot, arsenik, brom, klor, bakır, cinko kukurt, klorofil ve temel yağlar... Bu arada, pancarda bulunan radyoaktif element rubidyumu da unutmayalım. Bizi en şiddetli enfeksiyonlardan bile koruduğunu aklımızdan cıkarmayalım.

GENCLEŞME KURU: Hucrelerimi gencleştirmek, omurlerini uzatmak ve hayatiyetlerini artırmak icin onlara bu ceşitli kokteylleri oneriyorum. Size de elbette.

GENCLEŞME KOKTEYLLERİ:
Havuc - lahana - dereotu:
4 havucu yıkayıp soyun, iki yaprak lahanayı yıkayın. Bir avuc da dereotunu. Mikserde karıştırıp ağır ağır icin.
Domates - ıspanak:
2 domatesi yıkayın. Bir avuc ciğ ıspanağı da iyice yıkayın. Hepsini mikserde karıştırın. Ağır ağır icin.
Kavun - kayısı - kiraz - badem:
Kabukları cıkarılmış 3 badem, ceyrek karpuzu yıkayıp kabuğunu soyun ve cekirdeklerini ayıklayın. Ayrıca 3 kayısıyla, 10 kirazı da, yıkayıp cekirdeklerini cıkarın. Hepsini mikserden gecirin, ağır ağır icin.
Portakal - limon - badem:
Uc bademin kabuklarını soyun. Bir buyuk portakalla, bir limonu yıkadıktan sonra, soyun. Hepsini mikserden gecirin. Ağır ağır icin.

YORGUNLUK SAVMA KURU:
Atlattığım sinir depresyonu sırasında, bazı sağlık kokteyllerinin bu hastalık karşısında etkili olduklarını gordum. Ama benim "tanık ifademin" tek ornek olduğunu sanmayın sakın.

NEŞE KOKTEYLLERİ:
Ciğ pancar - havuc - lahana - badem:
Uc bademin kabuklarını soyun. Orta boy bir pancarı, orta boy iki havucu yıkayıp soyun. İki de lahana yaprağı yıkayın. Hepsini miksere koyun. Ağır ağır icin.
Havuc - şalgam - pırasa - badem:
Uc bademin kabuklarını soyun. Bir şalgamı, bir pırasayı, 2 havucu yıkayıp soyun. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.
Elma - erik - uzum - kayısı:
Bir elmayı, 4 eriği, 4 kayısıyı yıkayıp.cekirdeklerini cıkartın. Bir salkım uzumu de, (yaklaşık 20 tane), iyice yıkayın. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.

ENERJİ KOKTEYLLERİ:
Ben her yaz turnesinden once, her yeni plak kaydı arifesinde, bu kurleri uygularım. Yarışlara hazırlanan sporculara da tavsiye ederim.
Erik - şeftali - badem:
4 erik ve 2 şeftaliyi yıkayıp, cekirdeklerini cıkar-tın.Onceden uc bademin kabuklarını soyun. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.

KAN ARITMA KOKTEYLLERİ:
Yaz başlarında derimizi sivilceli ve renksiz gorursek, umutsuzluğa kapılmayalım, iyi bir kremden medet ummak yerine, (ben butun kremlerimi de kendim hazırlarım), kokteyllere umut bağlayın.
Kuşkonmaz - turp - salatalık - yaprak kereviz -sarımsak:
İki kuşkonmazı, 5 turpu, 1/2 salatalığı yıkayıp soyun. İki kereviz yaprağını da iyice yıkayın. Bir baş sarmısağı ayıklayın. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.

KANSIZLIK SAVMA KURU:
ister ailenizden biri, ister bir dost, ister bizzat siz olun, kansızlık cekiyorsanız, bu iki kokteyli donuşumlu olarak icin.

Kırbac kokteyli:
Pancar - havuc - ıspanak: Bir pancarı, iki havucu yıkayıpsoyun. Bir avuc kadar ıspanağı cok iyi yıkayın. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.
Lahana - pırasa - havuc - ıspanak: Bir pancarı, iki havucu yıkayıp soyun. Bir avuc kadar ıspanağı cok iyi yıkayın. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.
Lahana - pırasa - havuc: 3 havuc, 1 pırasayı yıkayıp soyun. İki yaprak lahanayı iyice yıkayın. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.

ROMATİZMA SAVMA KOKTEYLLLERİ:
Romatizmanın ıstırabını ceken bilir.Bu nedenle sabırla uygulayın.
Onarma kokteyli: Domates - maydanoz - kereviz yaprağı - soğan: Bir domatesi, bir miktar maydanozu, iki uc kereviz yaprağını yıkayın. 1/2 baş soğanı soyun. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.
Cilek - ahududu - badem: 15 adet cilekle, 15 adet ahududuyu yıkayın. Uc bademin de kabuklarını soyun. Hepsini mikserden gecirin. Yavaş yavaş icin.