ABD’de yaşayan Anna Lamb-Creasey’nin oğlu Rickie ardında iz bırakmadan kayboldu. Anne Lamb-Creasey, hastane ve hapishaneleri arayarak oğlunun izini surmeye calıştı. Ancak girişimleri başarılı olamadı.

Rickie’nin Facebook sayfasına da ‘Neredesin? Sevgiler, Annen” yazan Lamb-Creasey, bir ayın sonunda oğlunun olumunu polisten gelen Facebook mesajıyla oğrendi.

Lamb-Creasey, polisin ‘bizi arayın mesajı uzerine’ oğlunun cesedinin uc haftadır morgda bekletildiğini oğrendi. Ancak polis resmi hesaptan mesaj atmak yerine Facebook'ta ‘Misty Hancock’ adını kullanan bir calışanının hesabıyla aileye ulaştı. Bu mesaj Creasey ailesine ilk başta inandırıcı gelmedi.
Polis, Rickie’nın karşıdan karşıya gecerden bir arabanın carpması sonucu olduğunu belirtti.

Olayın ardında Rickie’nin annesi Anna Lamb-Creasey, “Bana ellerinden geleni yaptıklarını soylediler ama bundan emin değilim. Sucluları takip ediyorlar ama bana ulaşamadılar. 13 yıldır aynı işi yapıyorum, oradan da ulaşabilirlerdi” dedi.

Lamb-Creasey’nin polisten gelen mesajı bir ay sonra gormesinin nedeni ise Facebook’un arkadaş listesinde olmayan kişilerden gelen mesajları ‘diğer mesajlar’ bolumune yonlendirmesi. Mashable’ın haberine gore, Facebook yabancılardan gelen mesajların ana posta kutusuna duşmesi icin kullanıcıları mesaj başına 1 dolarla ucretlendiriyor.