
Gumuş suyu, koloit gumuş olarak da bilinir ve bir terapi yontemidir. Bu su alternatif tıpta kullanılmakta olup bircok hastalığa da iyi gelmektedir. Antibiyotik ozelliği taşıyan gumuş suyu enfeksiyon hastalıklarının iyileştirilmesinde cok yardımcıdır. Kaşıntı ve tahrişleri azaltır. Dezenfektan olarak kullanılabilmektedir. Eklem romatizmalarına iyi gelir. Antiseptik ozelliği nedeniyle yuzde oluşan mikropların temizlenmesine yardımcı olur. Goz enfeksiyonlarının giderilmesine yardımcı olur. Ağız sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kulak enfeksiyonu olan kişilerin tedavi edilmesinde kullanılabilir. Bağışıklık sisteminin guclenmesinde cok etkilidir.
Gumuş Suyu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Gumuş suyunun halen araştırılan ve acıklanmayan pek cok hastalığı tedavi ettiği bilinmektedir. Gumuş suyu kullanan kişilerin sinuzitleri acılır. Prostat hastalığı olan kişilerin tedavi edilmesinde kullanılabilir. Kuf alerjisinin giderilmesine cok yardım eder. Soğuk algınlığa olan kişiler gumuş suyuyla tedavi edilebilmektedir. Bronşit ya da zaturree gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Virusler icin cok etkilidir. Tuberkuloz, AIDS gibi hastalıklara da iyi gelir. Lyme hastalığının tedavisinde Gumuş suyuna başvurulabilir.
Gumuş Suyu Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Gumuş suyunun faydalı olduğu bir gercektir. Fakat faydalı da olsa kullanırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. Gumuş ağır metaller sınıfında bulunmaktadır. Cok fazla kullanıldığı zamanda zehirlenmelerin oluşmasına sebep olabilir. Uzun zaman kullanılırsa, diş etlerinin ve tenin mavileşmesine sebep olabilir. Gumuş suyu saklanırken serin ve karanlık bir oda tercih edilmelidir. Gumuş suyu kullanan kişiler, bu suyu kullandığı donemde alkol ya da sarımsak tuketmemelidir. Kullanım esnasında kucuk yudumlar halinde ağza alınmalı ve belli bir sure tutulduktan sonra yutulmalıdır. Hastalıkların tedavi edilmesinde antibiyotik goren gumuş suyu doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
Gumuş Suyunun Ozellikleri Nelerdir?
Alternatif tıpta cok fazla kullanılan Gumuş suyu gozle gorulemeyecek kadar kucuk parcalara sahiptir. Bazıları ise buyuktur. Homojenlik ozelliği taşımaktadır. Vucutta herhangi bir yığılma oluşmaz. Bunun sebebi de homojen olmaktan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle su damlacıkları birbirini itmektedir. Belirli bir surede dolaşım sisteminde kaldıktan sonra kısa surede dışarı atılabilir. Homojen olması ve dışarı kolayca atılabilmesi sebebiyle kalıcı bir etki ya da yan etki oluşturmamaktadır.
Kaynak : https://kadinburda.com/gumus-suyu-nedir-ve-faydalari-nelerdir/