Bu bir birikmişlik, dolmuşluk, ofke ve sitem postudur. Yoneticilerin konuma saygı gostermesini rica ediyorum cunku bu sitemi yapabileceğim ve beni saygıyla ağırlayacak başka bir platform yok.
Sevgili sosyal. Hepimiz gibi bende Recep ağabeyin izinde bilgisayar sorunlarından kurtulmaya calışan bir kimseyim. Bilgisayar tamir dukkanı arkadaşıma yardım edebilecek kadar da bilgim mevcut. Hatta sanırım o kadar iyi bilgisayar kullanıyorum ki cevremde ki herkes, bir sorunu olduğunda doğrudan bana geliyor. Belki de sorunları basit olduğu icindir... En iyisi daha fazla uzatmadan lafa gireyim, bilgisayar başında sorun ile karşılaşma anında yaptıklarım. Sırasıyla;
Soruna neyin sebep olduğunu bul. Gerekli araştırmayı yap, sırasıyla; Technopat, Reddit, Google, ilgili Facebook grupları, YouTube, Microsoft forum. Oğrendiklerini uygula ve cozume ulaş.
Sanırım buraya kadar aşağı yukarı hepimiz aynı şeyleri yapıyoruz ki zaten benim de buraya kadar bir problemim yok, tum problem bundan sonra başlıyor.
Cunku eğer ki 1 numaralı aşamayı doğru yapmadıysanız bundan sonra yapacağınız hicbir şey size cozumu getirmiyor ve hatalar silsilesi başlıyor.

Windows kullanıyorsun kalıcı cozum diye bir şeyin olmadığını oğrenemedin mi diyebilirsiniz ve size katılıyorum, bunu acı gercek olarak kabullendim zaten.
Benim asıl sorunum yaşadığımız sorunların nedenini bulamıyor olmak ve akabinde yaptığımız yanlış hamlelerin bir hatalar silsilesi başlatması.

Wi-Fi kartında basit bir sorun var ve bu sorun sistemle cakıştığı icin BSoD (mavi ekran)'a sebep oluyor. Ama sen araştırmanı yaptın ve sorunun sabit diskte olduğunu oğrendin ve coktan yeni bir tane SSD sipariş ettin. Hata silsilesi dediğim kısım burada başlıyor. Sen sağlam sabit diskini arızalı varsayarak yeni bir sabit disk aldın. Ama sorunun cozulmedi. Hatta yeni aldığın sabit surucu arızalı cıktı ve sen bu sefer de anakartının sabit suruculeri bozduğunu varsaydın. Cunku sorunun hÂl sabit diskte olduğunu zannediyorsun, Wi-Fi kartında olabileceği asla aklının ucuna bile gelmiyor.

Microsoft'a olan ofkem de burada başlıyor. Cunku bircok bilgisayarda 'minidump' klasoru oluşmuyor. Haliyle mavi ekran raporu alamıyorsun ve cozume ulaşmak icin didinip duruyorsun. Microsoft'la iletişime geciyorsun ve faydası olmayan adımları tekrar tekrar yapmamızı soyluyorlar.
2022 yılındayız insan bekliyor ki basit bir program yukleyip tarama yapacaksın ve sana arızanın neden kaynaklandığını soyleyecek sende cozume ulaşacaksın. Ama yok daha minidump raporu bile cıkmıyor. Neyse arkadaşlar vakit ayırıp buraya kadar okuduysanız esen kalın...