Oncelikle herkese selamlar;

Arkadaşlar ben windows sistemimi linux a cevirmek istiyorum.
Forumum tamamını olmasada bircok konuya baktım. Ust konuda bulunan Pardus belgeler isimli konuyu okudum ve kurulum hakkında bilgi sahibi oldum
ama benim oğrenmek istediğim işyerimde windows xp kurulu 6 adet bilgisayar var, hub sistemiyle birbirine bağlı. Linux işletim sisteminde de windows gibi ağ kurulabiliyormu? Kurulum zormudur benim gibi acemi bir kullanıcı yapabilirmi?
Yazılanları okudum bazı yerlerde cok heveslendim, ornek gosterilmiş, tavsiye edilmiş. kotu diyen bi konu yok. Ama kodlar falan yazılmış şurdan şunu burdan bunu yapıcaksınız demişler, ama takdir edersinizki sıfır bilgisi olan biri icin sadece anlamsız anlamsız baktım. Belki kurduktan sonra daha iyi anlayacağım.

Lutfen bana bir oneride bulunun;

Benim işyerinde 6 pc hubla birbirine bağlı. Bu bilgisayarlarda MSDOS tabanını kullanan Datasoft isimli muhasebe proğramı kullanılıyor. tum pc lerde xp yuklu. Datasoft proğramı 1 ana pc ve 5 terminal tarafından calıştırılıyor. Oyun yuklu değil hicbirinde. Oyun icin kullanılmayacaklar. Muhasebenin temel yazılımlarından openofis yuklu olacak.

Bu tip bir sistem icin nasıl bir linux yuklemeliyim. Hangi surum benim icin en uygundur. Tecrubesi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Son bir eklenti olarakta Ana pc olarak kullandığım pcde lisanslı xp var ama diğerleri kopya. Xp ile linux arasında ağ kurulabiliyormu.

Arkadaşlar sorduklarım belki sorduklarım windowsta arka plan ayarlamak kadar kolay olabilir sizin icin ama inanın linux hakkında hicbir bilgim yok.

Cevaplarınız icin şimdiden teşekkurler.