ABD merkezli yarı iletken devi Intel'in 14. nesil işlemciler uzerinde calıştığı uzun zamandır bilinen bir gercek. Hatta bu işlemcilerle ilgili bazı bilgiler de coktan sızdırıldı. Şimdiyse yaklaşmakta olan işlemcilerle ilgili yeni bir sızıntı daha yaşandı. Sızıntı kaynağı, bu kez dunyaca unlu teknoloji şirketi MSI'dı.
MSI, orijinal YouTube kanalında liste dışı bıraktığı bir videoyu yanlışlıkla yayına aldı. Bu videoda MSI'ın yaklaşmakta olan ana kartlarının bilgisayarlarda gosterildiği teknik eğitim icerikleri bulunuyordu. Buraya kadar her şey normaldi. Ancak videonun bir sahnesinde, 14. nesil Intel işlemciler ile ilgili kucuk bir slayt vard ve bu slaytta, Intel'in yeni işlemcilerinin ozellikleri gosteriliyordu. MSI, hatayı fark ettikten sonra videoyu kaldırdı ancak yeni işlemcilerle ilgili bilgiler coktan internet ortamında yayılmış oldu.
Intel Core i7-14700K, selefinden yuzde 17 hızlı olacak!
MSI'ın şirket ici eğitim videosuna baktığımızda, 13. nesil işlemciler ile 14. nesil işlemciler arasında genel olarak buyuk farklar olmadığını goreceğiz. Bu bağlamda; videoya gore her iki seride de 10 nm uretim surecinden gecen aynı mimari bulunacak. Ayrıca; 13. nesil işlemciler ile 14. nesil işlemciler arasında ortalama yuzde 3'luk performans artışı olacak. Intel Core i7-14700K haric.
Intel Core i7-13700K'da 8 adet performans, 8 adet de verimlilik odaklı cekirdek bulunuyordu. MSI'ın videosuna gore Intel Core i7-14700K'da ise 8 performans cekirdeğine 12 verimlilik cekirdeği eşlik edecek. İşte bu fark, Intel Core i7-14700K'nın selefinden yuzde 17 hızlı olmasını sağlayacak. Eylul ayında gercekleştirilecek etkinlikte, Intel'in 14. nesil işlemcilerinin neler sunacağını tum detaylarıyla gorme imkanı yakalayacağız.
Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma