merhaba arkadaşlar

elimde bir adet harddisksiz bilgisayar var , onboard ses + ekrankartı at model bir anakartı var , işlemcisi ise p3 450 ayrıca 256 mb ram'i var ve dvd rom'u var

elimdeki mause usb optic mause olduğu icin , PCİ usb kart taktım

tabii şoyle bir durum var , bu anakart uzerinde usb cıkış var ama at model olduğu icin ayrı bir kablo yardımıyla usb cıkışı kullanabilmemiz gerekiyor ama bu kablo olmadığı icin pci kartı taktım

şimdi sorularım şunlar olacak

bu sistemde kullanılabilecek CD'den calışan linux dağıtımlarından birkac tane indirdim , knoppix , damnsmall linux , turkix gibi

ilk olarak , bu işletim sistemlerini CD'ye nasıl yukleyeceğim yani boot olayını nero ile nasıl halledebilirim ayrıntılı olarak acıklayabilirseniz sevinirim

ikinci olarak bu linux işletim sistemleri optic usb mause dolayısıyla usb pci kartını gorecek mi ?

ucuncu olarak , bu linux turevlerinden herahangi birini 4 gb kingston usb flash diske yukleyip , usb'den calışmak istiyorum ama bu flash diskin geri kalan boş kısmına herhangi bir windows yuklu bilgisayardan muzik , video gibi dosyaları kopyalayabilir miyim ve bunu linuxta calıştırabilir miyim ve windows yuklu bir bilgisayar flash diski yeniden otomatik olarak gorecek mi ?

dorduncu olarak , bu linux surumlerinden herhangi birini usb flash diskimize nasıl yukleyip nasıl boot ettirebiliriz , bu konuda ayrıntılı bilgiye ihtiyacım var , cunki internette araştırma yaptım ama cidden kafam karıştı , bir suru kod ve benim anlayamayacağım duzeyde anlatımlardı , yalın şekilde bunu anlatabilir misiniz ?

son olarak linux dışında , solaris'in Belenix diye bir işletim sistemi varmış ayrıca windows'u da yine cd'den veya Usb flash disk'e yukleyip harddisksiz olarak bilgisayarı kullanabiliyormuşuz

bunlar hakkındaki bilgileriniz nedir , cevaplarsanız cok sevinirim