Neredeyse cıktığı gunden beri Firefox kullanan biriyim. Onceki versiyonlarında hantallık gibi sıkıntıları varken Quantum surumunden sonra genel olarak memnunum. Bircok arkadaşımın Chrome kullanmadığın icin bu kadar seviyorsun laflarına istinaden kullanmaya karar verdim. Ancak her şeyim tarayıcıda kayıtlı olduğundan aktif kullanım icin gereken tum ayarlamaları yapmadan başka bir tarayıcıya gecemiyorum. Kullandığım hemen hemen her şey icin Chrome'da bir ayar, eklenti vs buldum. Sadece tek bir konuda araştırmalarıma rağmen bir cozume ulaşamadım.
Firefox'un son surumlerinden itibaren link aktarma gibi bir ozelliği mevcut ve aktif olarak kullanıyorum. Bu arada ismini doğru mu biliyorum ondan da haberim yok Ozellik şu işe yarıyor benim iPhone, iPad , şahsi bilgisayarım ve şirket bilgisayarım bunların hepsinde aynı mail adresi ile senkronizasyon acık. Diyelim yolda giderken bir sekme actım ve şirkete gidiyorum. Gittiğimde okumaya devam etmek istedim. Linki gonder diyorum ve cıkan listeden şirket bilgisayarımı seciyorum. Bilgisayar başına gecip tarayıcıyı actığımda hicbir şey yapmadan o sekme acılmış oluyor. Ya da bilgisayardan telefon ya da tablete gonderiyorum orada otomatik acılmış oluyor. Bu ozellik aşırı derecede işime yarıyordu. En azından sayfayı sık kullanılanlara eklemekten daha kullanışlı bir ozellikti.
Eğer bunu da bir şekilde cozebilirsem Chrome'a geciş yapmayı duşunuyorum. Bunun anladığım kadarıyla Chrome'da ozellik icerisinde yer almıyor. Ama stabil calışan bir eklenti ile bile sağlansa işimi gorur. Bu konuda bilgisi olan ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkur ederim.