Oncelikle herkese iyi calışmalar dilerim. Sunucu kurulumu ile ilgili bilgim az cok var. Fakat daha once sanal olarak kurmadım. Başlıkta da ozet belirttiğim gibi Vmware Workstation programı ile Windows Server 2016 işletim sistemini kurdum. Normal olarak port yonlendirme, IP adresi gibi ayarlamaları yaptım.

Asıl amacım hosting şirketi ile yaptığım goruşmeden sonra bana ayrılan disk alanı her ne kadar sınırsız olsa da 150.000 dosya adetini gecemeyeceğim yonunde. Ben cloud.siteadi.com şeklinde bir bulut yazılımı kurdum. Ve bu yazılımı mobil platformlar ve bilgisayar ortamında da uygulamasını yaptım. Bu web yazılımını benim kuracağım web sunucudaki diske bağlayıp sadece depolama ihtiyacını benim sunucum uzerinden karşılamak.
Hosting şirketi bir web sunucusu kurup ilgili ip adresini bize verirseniz gerekli yonlendirme işlemlerini yapacağız dediler.

Bende ilk başta belirttiğim gibi bir sunucu kurdum. Normal olarak ayrı bir makine uzerinde Windows Server kurup, port yonlendirme ve ip ayarlamalarını yaptıktan sonra wampserver, iss gibi hizmetlerden domain yonlendirmesi ile kullanıyordum. Fakat ilk başta da belirttiğim gibi sanal olarak aynı işlemleri yaptığımda bir sonuc alamadım.

İnternet ortamında aşırı derecede kaynak cok. Fakat herkes bilmiş bir tavır ile anlatmış. Kullanılan terimler, hızlı anlatım ve eksik anlatım nedeni ile hic bir kaynak elde edemedim.

Ne uzak masaustu ile bağlanabiliyorum. Ne de actığım port sonrasında ip adresi ile başka bir ağdan erişim sağladığımda sonuc alabiliyorum. İp adresine gittiğimde iss calışıyor fakat beni modem arayuzune gonderiyor. 80 numaralı portda olmasına rağmen bunu yapması tuhaf bir senaryo. Şu an Wmware programını kapattım. Bilgisayarım 7/24 acık olduğundan sanal olarak kurmamda sakınca olmadığını duşunuyorum. Bu konuda detaylı olarak yardım edebilirseniz cok sevinirim.

Teşekkurler