Spam yağmuruna tutulan 7 yıllık hotmail hesabımı (z) kapatmaya karar verdim. Butun hesaplarımı bir zamanlar actığım e-posta adresine (x) aktardım. Fakat Origin ve Microsoft yolumdan cekilmiyor.

Origin'deki hesabımı x hesabıma aktaracaktım ama x hesabımla nedendir bilinmez bir zamanlar başka bir Origin hesabı acmışım. x hesabıma bağlı Origin hesabımı silmem gerekiyordu. Kullanıcı kendi hesabını kapatamıyormuş, illa EA danışmanları konuya el atmalıymış. 1 saat boyunca EA danışmanlarının chat'e katılmasını bekledim gelmediler. Origin meselesi şoyle dursun.

En az sorun cıkarması gereken Microsoft olması lazımken en fazla sorunu o cıkardı. z hesabım Xbox Live hesabına bağlı. z hesabını kaldırmadan once Xbox Live hesabımı x hesabıma aktaracağım ki artık z hesabıma bağlı hicbir hesap durmasın. "Microsoft hesabı diğer adı olarak var olan bir e-posta adresini ekleyin" kısmından x hesabımı yazdım. "Diğer ad ekle" tuşuna bastığım zaman "Bu e-posta adresi ayrılmış bir etki alanına dahil. Lutfen farklı bir e-posta adresi girin." hatasıyla karşılaştım. Bu sorunun kaynağı hesapların birbirine bağlı olmasıymış. Hesaplar arasındaki tek bağ, birinin şifresini unuttuğumda diğerinden onay kodu almak icin ikisini birbirine kaydetmiştim. O zamanlar mobil onay kodu cıkmamıştı tabii. Tam olarak bağlı olmadığı icin "Bağlı hesaplar" sekmesinde de gozukmuyor. Microsoft ile telefon goruşmesi yaptım onlar da bana daha yeni bir hesap oluşturun onla deneyin dediler. Sen o kadar hesabı taşı, şifreleri al yok vallahi ben almayayım.

İkisinden vazgecip hesabı kapatmaya karar verdim. Onca oyun, başarım, ilerleme ve en onemlisi oyunlara harcadığım paralar gume gidecekti. Hesabı kapattım. Origin'e ve Xbox'a girdiğimde hicbir şey olmamış gibi giriş yaptı. Ne hata ne başka bir şey. Acaba Microsoft 60 gun sure boyunca hesabı hala sakladığı icin miydi? 60 gun sonunda artık Origin ve Xbox'a giremeyecek miydim? Yine aklımdan oyunlar ve verdiğim paralar gecince hesabı geri almaya karar verdim. Şu an o hesap Origin ve Xbox icin duruyor.

Tek istediğim spamlardan sonsuza dek kurtulmaktı. Hala gelmeye devam ediyor. Yapacak başka bir şey kaldıysa lutfen soylemekten cekinmeyin.