Tanıtım:
Gnoppix Calışan CD (Live CD) Ubuntu tabanlı bir linux dağıtımıdır. Knoppix'e benzer fakat KDE yerine Gnome masaustu ve uygulamalarını kullanır.

Gnome 2.11 surumuyle gelen Gnoppix 2.12beta1 X86 işlemciler icindir. Debian turevi olan Ubuntu Linux tabanlı olması dolayısı ile Debian'da ve Ubuntu'da yapılabilecek neredeyse herturlu gorevi yapabilecek işlevselliğe sahiptir. Hardiske kurulabilme ozelliği sayesinde kalıcı işletim sisteminiz olarak da kullanabilirsiniz. Ubuntu ve Debain'da da bulunan ve en işlevsel paket yoneticisi olan Synaptic ile Gnoppix'i tum esnekliğiyle kişiselleştirebilir ve gerekli yazılımları yukleyebilirisiniz.
Eğer sizde " Debian ve Gnome benim icin biraz zor" diyorsanız Gnoppix'i kullanabilirsiniz. Gnoppix sadece Live-CD değildir, 20 dakikada bilgisayarınıza kurulabilir.

indirdiğiniz .iso paketini CD yazma programıyla CD'den boot edilebilir bir bicimde yazdırın. Bilgisayarınızı CD'den başlatarak Gnoppix'i calıştırabilirsiniz.
Henuz Linux Dunyasında yeni olan Gnoppix kısa bir sure icinde 1.000.000 kişi tarafından indirilmesi Gnoppix'in seviyesini ortaya koyuyor.

farenizin sağ tuşuyla tıklayıp 'Hedefi Farklı Kaydet'e basınız