Merhaba!
Beni daha once Artado Search (Artado Search hakkındaki konu) isimli arama motoru projem ile gormuş olabilirsiniz. Hala arama motorunu geliştiriyorum. Hatta yazın buyuk bir guncelleme yayınlayacağım. Bunun hakkında bilgiyi daha detaylı olarak başka bir konu da vereceğim. Arama motoru yanında bir de oyun, uygulama ve eklenti mağazası uzerinde calışıyorum. Bu hafta icinde Artado Store'da projelerinizi yayınlamanızı sağlayan Artado Developers isimli geliştici panelini kapalı beta olarak yayınlayacağım. Boylece Artado Store'da projelerinizi paylaşabileceksiniz. Bu ayın sonunda da Artado Developers'ı acık beta olarak yayınlamayı planlıyorum. Fakat Artado Store'u şu anda yayınlamayacağım. Yazın Artado Search guncellemesi ile birlikte beta olarak yayınlayacağım onu.
Artado Store nedir?
Kısaca uygulama, oyun ve Artado Search gibi diğer Artado servisleri icin eklenti/tema bulabileceğiniz bir mağazadır. Mağaza 3 kısıma ayrılıyor. Oyunlar, Uygulamalar ve Workshop. Workshop kısmı eklenti ve temalar icin. Herkes ucretsiz şekilde 5 tane oyun, uygulama ve eklenti/tema paylaşabilecek. 5'den fazla urun paylaşmak en azından beta surecinde mumkun olmayacak veya belli şartlar ile olacak. Mesela bir sure boyunca sadece bağışcıların 5'den fazla urun paylaşmasına izin vermeyi planlıyoruz. Tabii bunlar beta sureci boyunca belli olacak.
Peki neden boyle bir proje yapıyoruz?
İlk gunden beri mahremiyete onem veren ve acık kaynak kodlu bir ekosistem kurmayı hedefliyorum. Artado Search bunun ilk adımıydı. Artado Store ise bu ekosistemin en onemli parcalarından. Artado Store hem Workshop kısmı ile diğer projelerin gelişimine katkıda sağlayacak hem de Artado ekosistemine uygulama ve oyun geliştiricilerini cekecek. Ayrıca Turkiye'deki oyun ve uygulama sektorune de buyuk katkıları olacağını duşunuyorum. Turk geliştiricilerini de elimizden geldiğince one cıkaracağız.
Artado Store'da proje yayınlamak ve Artado Developers
Artado Store'da projelerinizi Artado Developers ile yayınlayabilir, kontrol edebilir ve bizim geliştirdiğimiz API'leri kullanabilirsiniz. Google'ın Play Console'u ile neredeyse aynı mantık diyebiliriz. Artado Developers'ı bu hafta icinde kapalı beta olarak paylaşacağız. Kapalı betaya Discord sunucumuzdan katılabilirsiniz. Kapalı betaya katılmak ve onceden projenizi yayınlamak cok onemli. Cunku mağazada yayınlanan ilk projeler daha cok one cıkarılacak ve mağazaya gelen ilk kullanıcılar direkt olarak sizin projenizi gorecek. Ayrıca mağaza ne kadar cok icerik dolar ise bizde o kadar hızlı mağazayı yayınlarız. Bu yuzden kapalı betaya katılmanız hem bizim icin hem de sizin icin cok onemli.
Proje hakkında sorularınızı sorabilirsiniz. Ayrıca hem kapalı beta hakkında bilgi almak hem de tum projelerimiz hakkında en son bilgiye ulaşmak icin Discord sunucumuza katılmayı unutmayın!