Adım adım Revive Adserver'ı (Reklam Sunucusu) 4.0.0 surumune guncelliyoruz.
Oncelikle var olan veritabanın bir yedeğini alın. Bunun icin phpMyAdmin uzerinden Dışa Aktar seceneğini kullanabilirsiniz.

Revive'da guncellemeden daha ziyade yeni surumu farklı bir DB uzerinden kurma oluyor. Bu yuzden yeni bir veritabanı oluşturun ve az once aldığınız yedeği İce Aktar diyerek bu veritabanına aktarın.

Bu aşamada yeni surumu FTP'ye yukluyoruz. Bunun icin yeni bir klasor oluşturun. Mesela adserverv4 olabilir ismi. Ve dosyaları bu klasore yukleyin.

Yukleme işlemi bitince eski surumun icinde olan Config dosyamızı bilgisayarımıza indirecek, dosyadaki veritabanı adını guncelleyecek ve yeni klasore yukleyeceğiz. Config dosyası /var klasorunde yer almakta.
Bu aşamada guncellemeye gecmeden once Revive'ın yukseltme işlemi esnasında veritabanı yedeği oluşturmasının onune gecebilirsiniz. Biz zaten bir yedek aldığımızdan ekstra yedeğe gerek yok. Bunun icin /Var klasorunde "NOBACKUPS" isimli bir dosya oluşturmanız yeterli.

Guncellemenin sorunsuz calışması icin aşağıdaki klasorlerin izinlerini yazlılabilir olarak guncelleyin: ‘adserverv4/plugins ’ ‘adserverv4/var ’ ‘adserverv4/www/admin/plugins ’ ‘adserverv4/www/images ’

Eğer sunucunuz Linux ise dosya izinlerini 777 yapmanız gerekiyor. Her şey tamam olduğunuza gore artık siteniz.com/adserverv4 adresine girip guncelleme işlemini başlatabilirsiniz.

Bu aşamada MDB2 not found hatası alırsanız bu konuya goz atabilirsiniz:

[Cozum] Revive Adserver MDB2 Error: not found

I agree diyerek işlemleri başlatın. Her şey sorunsuz ise adım adım guncellemeyi tamalayın. İşlem bitiminde bu ekran ile karşılaşacaksınız:

Continue dediğinizde eski Revive kurulumuna yonlendirileceksiniz. Şimdi yapmanız gereken eski kurlumun olduğu klasorun adını değiştirip sonuna _old ibaresi eklemek. Kurulum yaptığımız klasoru ise eski isimle yeniden adlandırmak.

Artık her zaman giriş yaptığınız adresten Revive Reklam Sunucusu'na giriş yapabilirsiniz. İşte mutluluğun belirtisi:

Kod:Panoya kopyala
You are currently using Revive Adserver v4.0.0 running on LiteSpeed, PHP 7.0.11 and MySQL 5.6.33

Son aşama en onemli aşama. Burada kurulumunuzu guvenlik altına almanız gerekiyor. Bunun icin tekrar klasorlerin yazma iznini kaldırıyoruz:

Artık isterseniz eski surume ait dosyaları ve veritabanını silebilirsiniz.