Sayın girişimci;
Bu yazım bildiri mahiyetindedir. Hepinizin bildiği gibi bir ulkenin ayakta kalabilmesi uretim yapmaya bağlıdır. Ulkemizde oyle konu ve bilgiler var ki hic kimse bunları bilmediği icin uygulamaya koyamamıştır. Şimdi boyle bir olay ve bilgiden bahsedeceğim. Konu sarı ve kırmızı demir oksit toz boyalarıdır. Toz boyaları uzerinden ulkemizde 50 yıldır iki buyuk fabrika calışmakta idi. Ne varki uretim metotları cok verimsiz ve pahalı olduğu icin cin malları karşısında piyasada tutunamayıp kapanmıştır. Ben ise uzun ve yorucu calışmalarımdan sonra yepyeni bir metot gercekleştirip buna uygun bizimde uretim yapabileceğimiz inancına erişti. Bu metotla hem yuksek uretim hem de cok ucuza uretim yapmak mumkun olmaktadır. Acıklayayım; kapanan fabrikaların bu metot ile uretimlerini 5 misli artırmakta maliyet ise 5 de 1 oranında azalmaktadır. Bunun sonucu olarak mal maliyeti Cin mallarının Turkiye’ye maliyetinin yarısına kadar duşebilmektedir. Kısacası Cin malları rakip olmaktan cıkacaktır. Boyle durumda kapanan iki fabrika kapanmayacaktı. Ne var ki her ikisi de tesislerini tumuyle dağıttılar. Buluşumun sağlayacağı diğer bir ozellik daha var. Oda verimli ve ucuz mal uretmesidir. Aynı madenle yatırım maliyeti de cok duşuk rakamlara inebilmektedir. Orneğin; 100 ton uretim yapan bir fabrika sadece 100 bin liraya kurulabilir. Bunun bir anlamı da ayda 100 bin lira kar demektir. Umut ediyorum ki bu bilgiyi gercekleştirmek isteyen pek cok girişimci vardır. En zor olanı benden şuphe edilmesidir. Bu da birkac muzakere sonrasında aşılabilir.