İyi gunler arkadaşlar konuyu yanlış yere actıysam kusura bakmayın. Ben kendimce geliştirdiğim vb.net tabanlı programımı paylaşmak icin bir site kiraladım. (www.starsoftwareby.com). Dun kiraladım bu sabah site acıldı bende dosyalarımı yukledim. Az once programda duzenlemeler falan yaptım filezilla ile siteme bağlandığımda Yasak adında bir text dosyası ve setup dosyamın adının setup-iptal olarak değiştirildiğini gordum. Text dosyasında ”SİTELERE DOSYA UPLOAD ETMEK YASAK SETUP.EXE LUTFEN SİLİNİZ 2. KEZ UYARI YAPILMAYACAK DOSYA UPLOAD EDİLİR İSE HOSTUNUZ İPTAL EDİLECEKTİR.” yazıyordu. Destek talebinden mesaj attım ve yazışmalarımız şoyle:

-Ben: İyi gunler. Siteme yapmış olduğum programın setup dosyasını yuklemiştim. Ancak tarafınızca hostuma “SİTELERE DOSYA UPLOAD ETMEK YASAK SETUP.EXE LUTFEN SİLİNİZ 2. KEZ UYARI YAPILMAYACAK DOSYA UPLOAD EDİLİR İSE HOSTUNUZ İPTAL EDİLECEKTİR.” yazılı txt dosyası yuklenmiş. Bu konuda 2 sorum olucak. 1.si setup dosyası yuklemek neden yasak? 2.si ise 1 senelik kiralamış olduğum hosta istediğim dosyayı atmaya hakkım yok mu?

-Yetkili: Paylaşımlı hosting sunucularını dosya deposu olarak yada up-down olarak kullanamazsınız yasak sitemizde ve sozleşmemizdede yazıyor bu herhangi bir upload sitesine yukleme yapabilirsiniz ve link olarak ekleyebilirsiniz.

-Ben: Ben şimdi siteme tek bir text dosyası bile yukleyemiyecek miyim? Ayrıca siteme yuklediğim dosyaların kime ne zararı var? Bana verilen disk alanı ve trafik sınırınca dosya paylaşımı yapabilmem gerekmiyor mu?

-Yetkili: Sınırsızca dosya yukleyebilirsiniz ancak dosya upload edip indirtme işlemi yapamazsınız normalde uyarı yapmıyoruz sozleşmede direk hizmet kapatılır yazıyor ancak siz yeni aldığınız icin uyarı atıldı upload download işlemini tek biz değil bircok firma izin vermiyor yasak.

-Ben: Beyefendi yanlış anlamazsanız ben 3-4 farklı firmadan da site kiralamıştım ilk defa boyle bir sacmalıkla karşılaşıyorum. Ayrıca dosya upload edip indirtme işlemi yapamazsınız diyorsunuz ben sitedeki html dosyalarını, ikonları upload ediyorum siteme gelecek insanlar da bu dosyaları dolaylı olarak indirip goruntuluyorlar aynı şey.

-Yetkili: Upload ve download yasak bu saatte tartışma yaratmayalım lutfen siz ne derseniz dizin sozleşmemiz gereği dosya upload download yaptıramıyorsunuz sozleşmemizde de yazıyor kayıt olurken kabul ettiniz uyarıda yaptık anlayışla karşılayıp talebi kapatır ve dosya yuklemezseniz cok seviniriz.

Kısacası sozleşmeyi okumamanın zararını ilk defa yaşadım. Yetkilinin dediği gibi setup dosyası yuklemeye hakkım yok mu? Yardımcı olursanız sevinirim.