Arkadaşlar hayırlı gunler.
Ufak bir sorun gibi gozukse de 3 saattir cozmek icin uğraştığım bir sorunum var. Şehir dışından bir arkadaşım bana, hotmail hesabına surekli browser uzerinden girerek işlem yapmaktan sıkıldığını ifade ederek benden, bu hesabı bilgisayarında yuklu olan Microsoft Office Outlook 2007'ye tanımlamamı rica etti. Bende zaten Outlook 2013 yuklu olan kendi bilgisayarımda da hotmail hesaplarımı bu şekilde kullandığım icin kolay olduğunu duşunerek yaparız dedim lakin işin icinden cıkamadım.
Proje bilgisayarına teamviewer ile bağlanıp hesabı eklerken yaptığım işlemlerin ekran goruntulerini paylaşıyorum;
Browser uzerinden sorunsuzca girdiğim aynı şifreyi, Outlook a da tanımlamama rağmen her seferinde "Ağ Parolasını Girin" uyarısı veriyor. Şifreyi defalarca ust uste girmeme rağmen kabul etmedi.
Sırf meraktan aynı e-posta hesabını Office 2013 yuklu olan kendi bilgisayarımın Outlook'una kaydetmeyi denedim ve sorunsuzca kaydettiğini gordum. Hatta benim bilgisayarımda el ile kuruluma gerek kalmadan hesabı direkt tanıdı;
Ardından sorunlu bilgisayara geri donup orada elle kurulum ayarlarını karıştırmadan kendi bilgisayarımda olduğu gibi direkt hesabı Outlook a tanımlamaya calıştım ama onda da hata verdi. Hatta kendi bilgisayarımda kullandığım tanımlı hesapları da aşağıdaki ve elle kurulum ayarları yontemi ile tek tek denedim hicbirini tanımlamadı;
Bunun uzerine bağlandığım bilgisayarda guvenlik duvarını komple kapatarak hesabı tanımlamaya calıştım ama gene olmadı. Bu nasıl bir sorundur boyle anlamış değilim zira 3 saattir bu sorunu cozmeye uğraşıyorum. Neredeyse butun port ve guvenlik ayarları olasılıklarını denedim. Sorun hakkında bir bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa minnettar kalırım.