Nasıl calışıyor?Oncelikle belirtmeliyim ki bu bir kullanıcı taraflı değişiklik olduğu icin calışması icin birlikte calışmamız gerekecek. Ne kadar fazla kişi kullanırsa eklentiyi, sitede o kadar eksikliğini hissederiz. Kullanan herkese gozumuze hareketlilik kattığı icin teşekkur ediyorum.
Eklentiyi kurun. Profilinize hareketli avatarınızı yukleyin. Hareketli avatarınız siz ve eklentiyi kullanan kişiler tarafından gorulebilecek. Eklenti nasıl kurulur?ChromeEklenti marketinden tek tuş ile kurabilirsiniz: Technopat GIF Avatar
FirefoxEklenti marketinden tek tuş ile kurabilirsiniz: Technopat GIF Avatar - Bu Firefox (tr) uzantısını yukle
Safari Rehber: Technopat GIF profil fotoğrafı ozelliğini Safari'de aktif etmek Selamlar! @aerosimit hocamın yaptığı "Technopat'ta GIF profil fotoğrafı ozelliğini aktif etmek" rehberini gormuşsunuzdur. Bu eklentinin Safari portu yoktu, o yuzden iletişime gectim ve eklentiyi Safari'ye portlamayı başardım. Bugun bu GIF profil fotoğrafı ozelliğini nasıl Safari'de...
www.technopat.net
Kaynak kodlarıKaynak kodları uzerinde duzenleme yapabilir, eğer bir sebepten eklenti marketinden kurulum yapamıyorsanız geliştirici modu ile eklentiyi kurabilirsiniz. Geliştirici modu ile eklenti kurulumu icin:
Google Drive uzerinden eklentiyi indirin: Eklentiyi indir - Google Drive Zip dosyasını bir yere cıkartın. Chromium tabanlı tarayıcınızın eklentiler sayfasına giderek geliştirici seceneğini aktifleştirin.
Ayıkladığınız zip dosyasındaki klasoru secin. Bilinen sorunlar Bazı GIF'ler calışmayacaktır. Bu gifleri 384*384 olarak yeniden boyutlandırın. Firefox'da eklentiyi kurduğunuzda calışmayabilir. Bunun sebebi tekrar izin istemesi. Eklentiyi kurduktan sonra Technopat'a girin. Sağ ust menuden eklenti kendini gosterecek, altında kucuk bir bildirim kutusu ile, eklentiye tıklayın. Eklentiye Technopat sayfasında okuma ve duzenleme yapma yetkisi verin. Soru ve cevaplarKonu altında 4 sayfalık mesajlaşma bulunmakta. Buradaki onemli soru ve cevapları sizin icin derledim.
S: Sadece bizde mi gozukuyor?
C: Hayır, eklenti kurulu herkeste gozukur.
S: Daha once hareketli avatarı olmamış kişiler, hareketli avatar kullanamaz mı?
C: Hayır, bu eklenti ile herkes hareketli avatar kullanabilir ve sosyaldeki herkesin hareketli avatarlarını goruntuleyebilir.
S: Mobilde kullanabilir miyim?
C: Kiwi browser ile Chrome eklentisini kurabilirsiniz. Firefox kullanıyorsanız da dokumana gore 113 ve ustunde Firefox eklentisi calışmalı