hepinize merhaba. Reklamz hakkında aynı forumda bugun bir topic acılmış oraya da yazabilirdim ve soylediklerimin daha iyi anlaşılabilmesi acısından bu başlığı acmayı uygun gordum.

Herkesin ReklamZ hakkında duşuncelerini paylaşmak icin yeni bir başlık acması doğru olmayabilir bu konuda bir hata ettiysem şayet affınıza sığınıyorum ve ben hem duşuncelerimi hem de bizzat şahit olduğum bazı gercekleri sizinle paylaşmak istiyorum. İlginizi cekeceğine de son derece eminim.

Goruş: ReklamZ de paranız aylarca bekler veya 5 kuruş alamazsınız...
Cevabım: YANLIŞ

ReklamZ firması uzun suren calışmalar sonrasında internet reklamcılığında yer edinmiş takdire değer bir firmadır. Herşeyden once son derece mutevazi ve sıcak kanlı insanlardan oluşan bir ekip tarafından yonetilmektedir. Ben ReklamZ firmasında calışan yada yonetiminde olan birisi değilim. ReklamZ ile reklamveren olarak calışan bir firmayım. ReklamZ nin kalitesini tartışmadan once bir kere kendi networklerinde olan marka ve reklamverenleri incelemek gerektiğini duşunuyorum. Bunlara www.reklamz.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Nokia reklamlarında bircok kişi gecikmeli olarak alacaklarını tahsil ettiler. Buna ben de dahilim. Peki ReklamZ parayı alıp kendisini sıcak tutuyor diye cebinde mi sakladığına inanıyorsunuz? Yapmayın lutfen . Odeme geldiği gun paralar aynı anda butun webmasterlara odenmedi mi? Parasını alamayan ReklamZ ye ulaşıp durumu izah etsin illa ki alacağı varsa tahsil edecektir. ReklamZ size bir reklam verdiği zaman Reklamveren firma ile ReklamZ arasında direk bağlantı olduğunu mu duşunuyorsunuz? Evet direk bağlantı olduğu da oluyor tabii ama arada 2 hatta 3 ten fazla reklam ajansı olduğu kampanyalar da oluyor. Nokia da bir kampanya idi arada başka ajans var mı bilemiyorum. Ben ReklamZ ile kurumsal calışıyorum ve kestiğim her faturayı kendilerinden hic problem yaşamadan tahsil ettim. Oyle ki daha ben sormadan bizzat arayıp odemeniz hesabınıza gecmiştir diye haber verdiler. Gelen ordinolar 60 gunluk oluyor genelde ki bu cok normal bir sure . Google reklamlarında bile odemenizin hesabınıza gecmesi bir o kadar suruyor. Yani reklamıveren ReklamZ ye parayı peşin odememektedir. Ve ReklamZ icin Reklamveren muşteri olduğu kadar siz de muşterisinizdir. Sonucta bizler olmasaydık ReklamZ reklamlarını nerede gosterecekti ki? Ya en azından bu insanların calıştıkları markalara bir goz atın lutfen. Websitelerine bir goz atın. Bu firma acaba kac kişi calıştırıyor? Internet reklamcılığı daha yeni yeni oturmaya başlamışken uzun ve hızlı bir şekilde yol katetmiş olan reklam firmasını kusturuyoruz. Kazansınlar.. Daha cok kazansınlar. Onların kazancları sizlere yansıyacaktır . Haydi birleşelim bu gidişe bir dur diyelim diyenler var. neye dur diyeceksiniz? Once onu bir soyleyin? Yani ReklamZ den gelen reklamları almayacaksınız siz mi direk markaya gidip reklam alacaksınız? Biz birleştik artık ReklamZ den gelen reklamları yayınlamıyoruz. Siz bize verin reklamları hadi mi diyeceksiniz? Bunu yapmaktaki amacınız ne peki? Onalrın cebine gireni de biz alalım demek mi? Tamam o zaman birleşip Google ile savaşın. Veya diğer reklam ajansları ile. Biz bu insanları neden kusturuyoruz ki? Allah'a şukur edip ReklamZ ye teşekkur etmek kadar kolay bir yol varken? Benim kanaatimce toplumsal bir oluşum var burada. Yani aklımızda bir ReklamZ negatifi oluşturup yine negatif bir şekilde olaya bakmaya calışıyoruz. Doğal olarak 2 ayrı fikrin catışmasından boyle bir oluşum doğuyor. Bu negatif yaklaşıma birkac ayrı kişinin de aynı yol ile yaklaşması sonucunda pozitif tarafları tamamen gozardı ediliyor. Ha bu arada sizin ReklamZ den almayacağınız her reklam bana + YTL/USD olarak geri geliyor onu da hemen belirteyim. Biz bu firmayı benimser ve şu negatif yaklaşımı uzerimizden atıp farklı bir acıdan olaya bakarsak ne demek istediğim cok daha iyi ve net olarak anlaşılacaktır...

Goruş: ReklamZ fatura kesmeyenlerden kestiği 15% lik gelir payını cebine indirmektedir
Cevabım: YANLIŞ

Zannedersem şu vergi, kdv olaylarında bazı arkadaşların pek fazla bilgisi yok. Beni yanlış anlamayacağınızı ve bilmişlik tasladığımı duşunmeyeceğinizi umut ederek şu şekilde bir acıklama yapmak istiyorum:

Orneğin 100 YTL kazandınız. Bu sizin kazancınızdır. Şayet kurumsal iseniz fatura kesebilir ve 118 ytl alırzınız. Burada 18% KDV zaten direk devlete gider tabii masraflarınızı ve kdv giderlerinizi duştukten sonra.

Şimdi elinizde bir 100 ytl ve buna ek olarak bir de 18 ytl para var. Bu 18 ytl Devlete odemeniz gereken KDV tutarıdır yani kazancınız değildir. Sizin kazancınız 100 ytl olduğu icin bu para uzerinden gelir vergisi doğacaktır (kurumsal muşteriler icin) Bu 30% idi sonradan %25 yada 20 ye cekildi diye biliyorum tam emin olamıycam ancak bunu da yarın soykeyebilirim size. 30% olduunu farzedersek 100 ytl uzerinden 30 ytl yine devlete gelir vergisi olarak odenecek ve elinizde 70 ytl kalacaktır.

Farzedelim ki fatura kesmediniz. Reklamz sizden 15% gelir payı duşmek ZORUNDADIR. Bu durumda kazanclı olan sizsiniz neden diyecek olursanız 100 ytl nin 15% i sadece 15 ytl eder. Diğer turlu fatura kesme durumunda elinizde 70 ytl kalırken kesmediğiniz durumlarda elinizde 85 ytl kalmaktadır.

Peki ReklamZ devlet mi ki para kesiyor bizden diyebilirsiniz. Hayır tabii ki devlet değil ama insanlar neden sizin yerinize 30% odesinler? Bireysel olan her muşteri Reklamz firmasına ek yuk getirmektedir. Neden derseniz sizin odemeyeceğiniz 30% luk payı Reklamz zaten devlete odemek mecburiyetindedir. Giren ve cıkan her kuruş faturalandırılmıştır.

..................

Tekrar soyluyorum. Ben ReklamZ ile sadece iş yapan bir firmayım. Sizden hicbir farkım yok. Ama ben ReklamZ yi tanımadan bilmeden once gelip buraya baksaydım acık soyluyorum ki bir onyargı oluşacaktı ve kesinlikle iş birliği yapmayacaktım. İyi ki once "tamamen şans eseri" onları bulmuşum. Burayı cok zaman sonra keşfettim ki acıkcası burayı keşfeden de benim yanımda calışan ve şuan vatani gorevini yapmakta olan Kaan adlı kardeşimizdir. Bu vesile ile onun hesabını kullanarak yazıyor ve kendisine de hayırlı teskereler diliyorum.

Uzun lafın kısası benim ReklamZ de tek kuruş kaybım olmamış tam aksine onların sayesinde guzel kazanclar elde etmişimdir. Butun ReklamZ firması ile yuzyuze goruşmelerim olmuş ve kesinlikle son derece mutevazi candan ve sıcakkanlı insanlardır. Bu kişileri kusturmek bize zarardan başka birşey getirmeyecektir . Ha buraya kadar okuduysanız da zaten ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Teşekkur ederim

Saygılar