Blogcular tarafından en cok kullanılan yada kullanılmak istenen gelir kaynağı bildiğiniz gibi Adsense. Ancak Adsense hesabı almak oldukca zor bir surec. Adsense hesabını aldıktan sonra Google'nin belirlediği kurallara uyup hesabın banlanmamasını sağlamak ise ayrı bir dert. Kendimden ornek vermek gerekirse Adsense kullandıım 8-9 aylık surecte Google nereden bir şey bulurda hesabımı banlar duşuncesiyle yazı yazarken her cumlemi yazdığım her konuyu bir kac kere duşunmek zorunda kalırdım. Malum hesabı banlanıpta icinden yuzlerce dolar kazancını alamayan blocularla dolu etrafımız.
Adsense kulandığım 8-9 aylık surecten sonra hem banlanma korkusu hemde Adsense'nin surekli olarak gecersiz tık sayması buna bağlı olarakta arka arkaya 50 adet tıktan bile 1 kuruş para kazanamamam beni hesabı elimden cıkarmaya itti. Hesabı elden cıkardıktan bir sure sonrada farklı reklam şirketlerine yonelmiştim. Bu surecte isim vermek olmaz bir suru şirket ile calıştım ve aradığım performansı yakalayamadım. Bazı şirketlerin guven sorunu bir coğununda cok az kazandırması sonucunda hic bir şirket bunyesinde fazla kalmadım. En sonunda da (1 yıl falan once) bir arkadaşımın ReklamStore'da calışmaya başlaması ile ReklamStore'a uye oldum. Bir sure ReklamStore ile yayıncılık yaptım. Ardında oradanda memnun olmamam sonucunda farklı yerlere yonelmeye niyetlenmiştim ki arkadaşım ReklamStore bunyesindeki başka bir reklam sistemini onerdi. ReklamAction.
ReklamAction diğer reklamcılık sistemlerinden farklı olarak affiliate reklamcılık yapıyor. Affiliate'yi acmam gerekirse şoyle acıklayabilirim. Dİğer sistemlerden tıklama başına ufak miktarda kazanc sağlıyoruz. Affiliate'de ise sitemize yerleştirdiğimiz reklamlar uzerinden reklamın turune gore uyelik, satış, mobil odeme, mobil ve normal yukleme şeklinde (Aklıma gelenler bunlar. Fazlasıda olabilir) gibi aktivitelerde bulunduklarında işlem başı gibi 2-3-5 yada 15 lira gibi reklamına gore paralar kazanabiliyorlar. Yada uye oldukları siteden alışveriş yaptıklarında reklamda belirtilen oranlarda alışverişin tutarından kazanc sağlıyor. Ornek vereyim; X alışveriş sitesinin reklamı uyelik icin 3 lira alışveriş tutarından ise %8 kazandırıyor. Bir ziyaretci sitenizdeki reklama tıkladı ve X sitesine uye oldu. Bu uyelikten 3 liranızı anında hesabınızda goruyorsuuz. Bu ziyaretci reklamın cookie suresi icerisinde (1 ay olması lazım) Y liralık bir alışveriş yaparsa bu alışverişin %8'i tutarında daha kazanıyorsunuz. 100 liralık bir alışveriş olduğunu farz edersek 3 lira uyelikten 8 lirada alışverişten olmak uzere tek tıklama ile 11 lirayı kazanabiliyorsunuz. Bu durum tabiki alışveriş ve uyelik ile calışan bir reklam icin gecerli. Bunun gibi farklı reklam turlerinden farklı miktarlarda paralar kazanabiliyorsunuz. Kendi kazancımdan ornek vereyim. Tık başı ucret ile 6 ayda kazandığım miktarı bu sistemle 1 haftada kazandım.
Nihayetinde sistemi kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Sitenizin iceriği ve ziyatertci profiliniz ile alakalı reklamları yerleştirdiğiniz taktirde oldukca verimli olacağını sizde goreceksiniz. Sistemin geneli ve uye olduktan sonraki kısımda aklınıza takılan her turlu soru ve sorunu yorum olarak sorabilir yada fikirlerinizi yazabilirseniz memnun olurum.
Sisteme uye olmak icin aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
ReklamAction'a Uye Ol
Kaynak : Alternatıf reklam sıstemı reklamactıon