Merhaba arkadaşlar,
İnternetten para kazanmakla ilgili bir yığın site var. Bu sitelerin buyuk coğunluğu size cok kısa surede binlerce dolar kazandırmayı vaat ederek zamanınızı boşa harcamaya ve maalesef paranızı almaya calışıyorlar.
Bir kısım sitelerse gercekten para kazandırıyor, ancak bilgisayarınızın başında saatler harcamanıza karşılık cok kucuk tutarlarda odeme yapıyorlar. Reklam tıklama başına 0,01$, email okuma başına 0,02$, anket doldurma başına 0,1$ gibi emeğinizin karşılığı olamayacak kadar gulunc rakamlarla sizin vaktinizi calıyorlar.
Ben yaklaşık 3 yıldır internet uzerinden para kazanmakla ilgili denemeler yapıyorum. Bunun icin okumadığım email, tıklamadığım reklam neredeyse kalmadı. Boş vaatler sunan sistemlere de uye oldum ve pek cok kez kandırıldığımı gordum.
İnternet dunya uzerinde baş dondurucu bir hızla gelişiyor. Bundan 15-20 yıl once cep telefonları ilk cıktıkları zaman hayran kalmıştık. O zamanlar sadece arama yapan ve mesaj gonderen bu cihazların bugun neredeyse vucudumuzun bir organı gibi ayrılmaz bir parcamız olabileceğini tahmin etmek zordu. İşte cep telefonu 20 yıl once neyse, bugun de internet odur. Tek farkı, insanların artık internetin gelecekte cok daha buyuyerek yaşamımızda cok daha buyuk bir yer kaplayacağını bilmeleridir.
Turkiye'de halen hak ettiği yeri fazla bulamamış olmasına karşın, dunyada internet kullanımı hayal gucunun sınırlarını zorlamaya başlamıştır. Ulkemizde şu anda online alışveriş, forum, web tasarımı, oyun, chat gibi alanlarda yaygın olan internet kullanımı, bireylerin evlerinde bilgisayar başında oturarak para kazanma isteğine paralel olarak başka alanlara da kaymaktadır. İnternet dev bir okyanustur. Bu okyanusta birileri balık oluyor, birileri de balıkcı.
Sozu fazla uzatmayalım. Yukarıda orneklerini verdiğim internetten para kazanma yolları elbette size ek bir sağlayacaktır. Fakat size daha buyuk miktarlarda paralar kazandıracak sistemler de mevcuttur. Benim satın aldığım ve kazanmaya başladığım bir urunden bahsetmek istiyorum:
My Online Income System (MOIS)
Oncelikle şunu belirtmeliyim. Size ucretsiz olarak uye olarak para kazandıracağını soyleyen sitelere inanmayın. Hicbir duzgun kazanc sistemi sizden ucret talep etmeden para kazandırmaz.
Ben bu yazıyı yazarken sorumluluğumun bilincinde olarak, sizi hicbir şekilde yanlış yonlendirmek istemiyorum. Tamamen kendi tecrubelerimi paylaşıyorum ve herkese karşı acık oluyorum. Yukarıda bağlantısını verdiğim site İngilizce olduğu icin iyi derecede İngilizce bilmeyenlerin urunu satın almalarını tavsiye etmiyorum. Bu urunu denemeye karar verirseniz lutfen bu uyarımı dikkate alın.
Sistem Kimberley Hoffman isimli birisi tarafından kurulmuş. Kendisi yıllarca internetten para kazanmakla ilgili her yolu denemiş ve bu sistemi geliştirmiş. Google uzerinden site ve sistem ile ilgili arama yaptığınızda sayfalarca yorum bulabilirsiniz. Ben şimdiye kadar bu sistemin aldatmaca (scam) olduğuna dair bir yazı veya yorum bulamadım. Aksine, sistemi uygulayanların başarı hikayeleri ile karşılaştım.
Siz gerekli araştırmayı kendiniz yapabilirsiniz. Ben size sistemle ilgili daha spesifik bilgiler vermek istiyorum.
1. Urunu satın almak istediğinizde 47$ odeme yapmanız isteniyor. Sayfayı kapatmak istediğinizde size indirim yapabileceğini soyleyen bir pencere acılıyor. Bu pencerede "Vazgec"i tıkladığınızda urunun fiyatı 17$'a duşuyor. Yani 17$ odeyerek urunu satın alabiliyorsunuz.
2. Uye olduktan sonra basit olarak, size hazır bir web sitesi sunuluyor. Bu site uzerinde internette son zamanlarda buyuk satışlar yapan 3 adet urun sunuluyor. Siz web sayfası tasarımına hic karışmıyorsunuz. Yalnızca site başlığını giriyorsunuz ve siteniz hemen yayınlanmaya başlıyor. Bu site, size sistemde sunulacak olan ucretsiz para kazanma yollarından sadece birisi. Yalnızca bu site ile bile reklam oku kazan sitelerinden kazandığınızın cok daha fazlasını kazanabileceksiniz.
3. Uye sayfanızda "Action Plan", "MOIS Forum", "Resources" ve "Extra Stuff" gibi menuler var. Şimdi bu menuler hakkında bilgi vereyim:
Action Plan:
Para kazanmaya başlamak icin uygulanması gereken adımlar gunlere bolunmuş. 60 gunluk bir program dahilinde, birinci gunden başlayarak size verilecek talimatları uyguluyorsunuz ve 60. gunde iyi bir gelir elde etmeye başlamış oluyorsunuz. Aslında 60 gunluk surec bir eğitim sureci. Kazanmaya başlamak icin 60 gun beklemenize gerek yok. Bir talimat gun 3-5 gunu birden bitirebilirsiniz. Bu talimatlar genel olarak; MOIS Forum ile haşır neşir olmayı, internet pazarlamasını oğrenmeyi, affiliate sisteminin calışma şeklini anlamayı, web sitenizi oluşturmayı, urunleri pazarlamayı oğrenmeyi ve daha fazlasını geliştirmek uzere sizi eğitiyor.
Bu eğitimin sıkıcı bir ebook'tan ibaret olduğunu duşunmeyin. Her gun yeni birşeyi keşfediyorsunuz ve talimatlarda verilen bağlantılara tıkladığınızda size para kazandıracak sistemlere giriş yapıyorsunuz.
Sistemin kurucusu Kimberley Hoffman, 60 gunluk eğitim surecinin sonunda sadece ucretsiz hazırlanan web siteniz ile gunde 30$-40$ para kazanmanızı hedefliyor. Tabi sizin yeteneklerinize bağlı olarak bu sureyi kısaltmak mumkun. Ayrıca, sistemde bundan cok daha fazlasını kazandıracak ucretli yontemler de size sunuluyor. Zaten gunde 30$ kazanmaya başlayınca daha fazlası icin kendinizi durduramayacaksınız.
MOIS Forum:
Bir sistemin guvenilir olduğunun gostergelerinden biri de forumdur. MOIS Forum'da binlerce uye, konu ve cevap var. Kafanızdaki tum sorulara burada cevap bulabilir ve diğer uyelerle fikir alışverişi yapabilirsiniz.
Resources:
Bu bolumde urunlerinizi pazarlayabileceğiniz, reklam verebileceğiniz, makale hazırlayabileceğiniz faydalı bağlantılar bulunmakta.
Extra Stuff:
Bu urunu satın aldığınızda işinize cok yarayacak 10'dan fazla ucretsiz script'e sahip olacaksınız.
Sonuc olarak; kendinize bir internet işi kurmak istiyorsanız bu paket size gore. Yalnız unutmayın, sabırlı olmalısınız. Urunu satın alıp, sıkılıp bu işi bırakanlardan olmayın. Zaten internetten para kazanma konusunda başarısız olanların coğu bu gruptakilerdir.
Bol kazanclar dileklerimle.
Murat Bayrak
My Online Income System (MOIS)