Merhaba arkadaşlar, 21 Temmuz'da domain aldım ve bir blog sitesi hazırladım. Sitenin sabit bir konusu yok, her şey hakkında (genellikle en cok aratılan guncel konular ve "Google Trends"leri baz alıp) makaleler yayımlıyorum. AdSense başvuralı 15 gun oldu ancak "Onay durumu: Hazırlanıyor" olarak kaldı. Araştırdığımda bazı kişilerin 1-2 gun icinde onay aldığını gordum. Onay almak icin gerekli kuralların coğuna uyduğumu duşunuyorum.
- "sitemap.xml" site haritamı konsola tanımlattım, şu an toplam 1827 sayfa.
- "site:siteadim.com" olarak tarattığımda 467 adet URL Google'ye indexlenmiş durumda. Yayımladığım tum yazılar direkt olarak indexleniyor, bu konuda sorun yok.
- Meta başlıklarım 60, meta acıklamalarım 160 karakteri gecmiyor.
- Toplam 280 adet tamamen ozgun ve ortalama 700-1000 kelime iceren SEO uyumlu makaleler var. Makalelerin ortalama SEO puanı 93.
- Robot.txt, Ads.txt ve otomatik reklam kodlarını istenilen şekilde yerleştirdim.
- Cerez verileri onayı, gizlilik politikası, hakkımda sayfası, iletişim sayfası mevcut.
- SSL sertifikam mevcut.
- Mobil uyumu olan ve kullanıcı dostu ucretli bir temaya sahibim.
- Site trafiği 2 haftalık site olmasına rağmen gunluk 30-60 kişi ve ortalama sitede kalma suresi 01:50-02:10 dakika arasında değişiyor. Bu değerler gunluk olarak yukselmeye devam ediyor.
- Herhangi bir telif hakkı ve politika ihlali icermemesi konusunda cok dikkatli davrandım.
- Gunluk icerik yukluyorum ve eski iceriklere guncelleme yapıyorum.
- İc ve dış bağlantılar ekliyorum.
- Sitenin "Pagespeed" test sonucları şu şekilde:
Mobil

Masaustu

Sizce AdSense onayından gecer mi? 15 gun oldu silip tekrar onaya gondermeli miyim? Ret alma olasılığım nedir ve bu olasılığa gore farklı bir reklam firması araştırayım mı? Konu hakkında tecrubesi olan arkadaşların oneri ve fikirlerini bekliyorum. Buradan siteme bakabilirsiniz.
Not: Kesinlikle reklam amaclı acılan bir konu değildir. Boyle olduğunu duşunen arkadaşlar site linkime tıklamasın. Teşekkurler.