Kubuntunun dun live cd olan 8.04 surumlu kde4 remix ini indirip sabırsızlıkla eve gittim ve boot ettim. acıldığında kde 4 cok şaşırtıcı bi arayuz vardı kde nin beyaz taskbarı yerine şimdi siyah bi taskbar var ve estetik bi gorunume sahip. ilk başta insanı etkilemyi başarıyo amaaa sorunlar kullanmak icin ilk tıklamalarınızla birlikte başlıyor. kdenin o herşeyi kişiselleştirebilmeye olanak sağlayan esnekliği kaybolmuş arkadaşlar ne yazıkki. taskbarı saydam yapamıyosunuz yada taskbara eklediğiniz programcıkları taşıma şansınızda olmuyo. taskbarı kilitle ac gibi bi secenekte yok artık. bu yuzden taskbara bi programcık eklediğinizde programcık saatin sağ tarafına ekleniyo ve siz onu taşıyamıyosunuz cok berbat bi durum

sonraa masaustundeki simgelere gelelim simgelerin yanlarına border eklemişler ilk başta hoş oluyo ama sonradan gereksizliğini anlıyosunuz ve kde deki masaustu sağ tıkla refresh desktop olayı artık yok

kde kendince compize benzer efectler eklemeyi denemiş ama onlarda compiz kullanan birisi icin cok gereksiz ve compizin yanında aşırı derecede başarısız kalıyo

sıra dolphine geliyo kde zaten odullu konqueror gibi bi pencere yoneticisi varken neden bole bişey yaptı anlam veremedim yeni bi odul mu almak istemişler bilmiyorum ama bildiğim tek şey dolphin e odul verenin aklından şuphe ederim. dolphin ayarlarına girince neredeyse hic bi şekilde kişiselleştirme yok ve hem sağ hemde solda olmak uzere gereksiz yer kaplayan onizleme ve bilgi cubukları var. ya tek tıklamayı iptal edemiyosunuz en onemlisi bu zaten cift tıklamayla klasorleri acma gibi bi şansınız ortadan kalkmış durumda. ayarlarda aradım taradım bulamadım

şarkı sozu gibi oldu

ne kadar ayar menusu varsa hepsini en az 10 kere gezdim yok arkadaş tek tıklama iptal olmuyo eee buda sorun oluyo bi dosyanın on izlemesini gormek icin yada ne bileyim ustune tıklayıp ctrl+c gibi bi işlem yapacak olduğunuzda hemen klasor yada dosya acılıyo. alışkanlıklar değişiyo yani. sizlerinde deneme şansınız olunca deneyip burada fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. ve ayrıca denemek istemeyen arkadaşlara da şu an kde3 serisi kullanan distroları biriktirmeye başlayın kde4 butun linuxlara uygulanınca hoşunuza gitmeyebilir yada şu ana kadar kullandığım gnome a devam edicem her zamanki gibi