İyi akşamlar. Bir hafta kadar once benim ve kız arkadaşımın başıma bir olay geldi. Kısaca olaydan bahsetmek istiyorum. Bir Telegram kullanıcısı, kız arkadaşıma benim ve kız arkadaşımın ozel fotoğraflarını gonderdi. Telegram kullanıcısının gonderdiği fotoğraflar da "a" isimli başka bir Telegram kullanıcısı tarafından iletilmişti. "a" isimli kişinin Telegram profiline girdiğimizde ise kız arkadaşımda engelli gozukuyordu. İlk başta kız arkadaşım bu kişinin kim olduğunu hatırlayamadı. Daha sonradan hatırladığında ise gecen sene yine aynı kişi kız arkadaşıma "ne haber kaşar, cevap versene." şeklinde bir mesaj gondermiş ve kız arkadaşım cevap vermeyip engellemişti.

Bu kişi veya kişilerin bize attıkları ozel fotoğraflar sadece kız arkadaşımın Google Fotoğraflar'ında bulunuyordu. Kız arkadaşımın Google hesabına giriş yaparak şupheli bir oturum acma kaydı aramaya başladım ve bir tane kayda rastladım. İlk oturum 22 Nisan 2023 tarihinde Ankara uzerinden Firefox tarayıcısından yapılmıştı. Oturumun en son aktif olduğu tarih ise 7 Ağustos 2023. Telegram uzerinden kız arkadaşıma fotoğrafların gonderildiği tarih ise 8 Ağustos 2023.

Elimizdeki tum mesajlar ve ekran goruntuleri ile savcılığa gittik ve şikayetci ve davacı olduk. Ertesi gun savcı ile birebir goruşmemiz oldu. Bize bu şirketlerin yurt dışı kaynaklı olduğunu. Kişilerin bulunma ihtimalinin cok duşuk olduğunu soylediler.

Cidden bu şekilde mi? Google, mahkeme kararıyla birlikte IP adresi vermez mi? Telegram'ın vermeyeceğini tahmin edebiliyorum. Şu ana kadar hicbir veri vermemişler ama Google boyle bir sucta IP vermesi gerekir. Bu konu hakkında bilgili kişiler yardımcı olursa sevinirim. Gercekten cok kotu bir haldeyiz.