
Gonullu olarak katıldığı savaşta muthiş bir direniş gostererek adını kahramanca duyurdu Hacı Altıner. Kore Savaşı, sadece Guney Kore ve Kuzey Kore arasında gercekleşmiyordu. SSCB ve ABD arasında oluşan gerginlik, Hacı Altıner ’in adını tarihe yazdırmasına sebep oldu.
Kuzey Kore, savaşta SSCB ve Cin ’in desteğini alırken; Guney Kore de ABD ve Turkiye desteğiyle savaşa devam etmişti. İşte tam bu sırada da olanlar oldu.
Amerikan ordusu, Turk askerlerinden memnun değildi.
Bizler en son I. Dunya Savaşı ’nda sıcak bir catışmaya girdiğimiz icin savaş stratejisi konusunda pek cok şey değişmişti. Haliyle Amerikan ordusu da bu konuda Turkleri hamlamış olarak goruyor ve onlarla birlik olmanın mağlubiyet getireceğini duşunuyordu.
Savaş devam ettiği sırada bir vadide ABD ordusu ile Turk ordusu beraber ilerlerken karşılarına duşman askerler cıkıyor. ABD, bu catışmadan geri cekilme kararı alıyor almasına ama bu kararını kimseyle paylaşmıyor. Olaylardan bihaber Turk ordusu, var gucuyle sıcak savaşı surduruyor.
Orduda gonullu olarak bulunan Hacı Altıner, ağır makineli tufekle savaşıyordu. Oldukca kalabalık olan Cin ordusu, Turk ordusunu cevirmiş bir halde kıstırmıştı. Sayı olarak fazla olmalarını bir avantaja ceviren Cin ordusu, ilerlemeye devam ediyordu. Bu catışmada Altıner, tam 14 ayrı yerinden yara alıyor fakat yine de pes etmiyor. İşte Rambo ’ya ilham olan hikÂyesi de tam bu esnada başlamış oluyor.
Bir sure sonra sıkışan Turk birlikleri, geri cekilme kararı alıyorlar. Hacı Altıner, “Siz gidin, ben zaten oldum. Duşmanı ben oyalarım.” diyerek kahramanca kendisini duşmana siper ediyor. Onca yaralanmayla sağ cıkamayacağının farkında olduğu icin son nefesine kadar savaşmak istiyor. Kaderin cilvesi bu ya, sonrasında savaştan sağ salim cıkıyor.
Rambo ’nun cıkış noktasının başlangıcı: saatlerce Cin ordusunun ilerlemesini tek başına engelliyor.
Tek başına verdiği mucadelede bir hayli yorgun duşen Hacı Altıner, asla pes etmeden duşmanın ilerlemesini son nefesine kadar durdurmaya gayret ediyor. İplerin koptuğu kısım da burada başlıyor. Cin ordusu, bu direnişe galip gelemeyeceğini anlayınca saatler sonunda geri cekilme kararı alıyor.
Ağır makineli tufek ve bir sandık mermi ile duşmanı alt eden Hacı Altıner, muthiş bir kahramanlık destanı yazıyor tarihe. Savaş sonrasında ABD ordusu tarafından derhal Altıner ’in tedavisine başlanıyor.
ABD ’de oldukca unlenen Turk gazisine bircok madalya takdim edildi.
Bu kahramanlığının yanında şeref madalyaları takıldı Hacı Altıner ’e. Bunun yanı sıra ABD ordusunda generallik unvanı teklifi edildiği bile soylenmekte. Ancak gorunen o ki kendisi bu teklifi reddetmiş, Turkiye ’ye donmuş.
Ulkemizde de kendisine maaş bağlansa da bunu da kabul etmemiş Altıner. Gonullu katıldığı savaştan adını tarih sayfalarına yazdıran, Amerika'ya kadar duyuran Turk gazisi, alcakgonulluluğu ile de hepimize bir ders veriyor.
Kaynaklar: Resmi Gazete, KTB Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma