İnternette sermayesiz para kazanmak herkesin iştahını kabartsa da pratikte internetten sermayesiz para kazanmak kolay değildir.
İnternette para kazanmak icin cok ceşitli yontemler bulunmaktadır. Eğer sizler de internetten para kazanmak istiyorsanız doğru yontemleri uygulamalısınız. Konuyu şoyle acayım interneti bir tarlaya benzetecek olursak tarlanıza hangi urunleri ekeceğinizi, nasıl bakımını yapacağınızı ve nereye satacağınızı bilirseniz para kazanabilirsiniz oyle değil mi? Aynı mantık internette de gecerlidir. Diyelim affiliate marketing yani satış ortaklığını oğrenip para kazanmak istiyorsunuz. Affiliate marketing sistemini sadece oğrenmek para kazanmak icin tek başına yeterli değildir. Bu sistemi oğrenirken oncelikle kendiniz icin bir Pazar secmelisiniz yani urunlerinizi kimlere satmak istiyorsanız o kitle icin hem satışı yuksek hem de faydası iyi urunler secip ona gore satmalısınız ve urunlerinizi de en iyi nasıl tanıtabilirsiniz bir plan kurmalısınız.
Satış linklerinizi;
1- Blog acarak. (blogger.com, blogcu.com, wordpress.com vs.)
2- Makale yazarak. (makalemarketi.com, makaleler.com vs.)
3- Sosyal ağ siteleri. (facebook, twitter, friendfeed vs.)
4- Video paylaşım siteleri. (youtube, metacafe, dailymotion vs.)
ve benzeri sitelerde urunlerinizi tanıtabilirsiniz.
Benim tavsiyem oncelikle blogger, blogcu ve wordpress sitelerinden birer tane blog acın neden bu kadar cok blog acıyoruz diye soracak olursanız malumunuz Turkiye ’de yaşıyoruz ve devamlı web siteleri ve bloglar mahkeme kararlarıyla kapatılıyor. Bunun en son orneği de blogger kapatılarak meydana geldi. O yuzden siz her ihtimale karşı birkac blog sitesinden blog acın ki herhangi bir sebeple bir blog sitesi kapatılırsa oteki blog siteleriyle işinizi surdurebilesiniz. Bloglarınızı actıktan sonra satış linklerinizi bu bloglarda toplayarak hepsiyle ilgili tanıtım yazıları yazıp urunlerinizi guzel bir şekilde tanıtabilirsiniz. Urunlerinizi tanıtırken urunlerinizle ilgili resimleri, bannerları veya varsa videolarını bloglarınızda yayınlayabilirsiniz. Bu blog adreslerini daha sonra sosyal ağ sitelerinde blogları actığınız isimlerle facebook, twitter, linkedin gibi siteler de kullanıcılar oluşturup buralarda arkadaşlarınıza devamlı bir şekilde bahsedin. Video sitelerinde de tanıtımını yaptığınız satış linklerinizin videolarını indirip yine bu sitelerde de birer tane kullanıcı hesabı acıp bu hesaplarınıza indirdiğiniz satış linklerinizin videolarını tekrar yukleyerek altına da bloğunuzun adresini yazıp tekrar yukleyebilirsiniz. Bu şekilde hem kendi bloğunuzun adresi gorunecek hem de o urun sahibinin satışına katkıda bulunmuş olacaksınız. Bunun yanında makale sitelerine de iyi makaleler yazıp kendi bloğunuza da link verirseniz faydalarını gorursunuz. Makale yazarken dikkat edilmesi gereken en onemli nokta makaleleriniz urun tanıtımıyla ilgili olmamalı yani sadece konu bilgilendirmesi olmalı mesela şu anda okumakta olduğunuz bu makale gibi. Dikkat ettiyseniz ben bu makalede hicbir urun tanıtımı yapmadım sadece nasıl internetten sermayesiz para kazanılır onu anlattım.
İnternetten sermayesiz para kazanma olayına biz ciftci yontemi diyoruz bu yuzden eğer sermayesiz para kazanmak istiyorsanız dediklerimi yapıp sabredeceksiniz cunku reklamsız kazanc biraz daha yavaş kazanılan bir kazanctır unutmayın.