Affiliate Marketing’e yeni başlamış arkadaşların pek ustunde durmadığı bu noktalar daha sonra başlarını cok ağrıtıyor. Kimi zaman forumlarda ve blog yorumlarında goruyorum : “ Herşeyi yapmama rağmen hic satış yapamadım,affiliate palavra … “.

Bu hataların sebebi %99 heyecan. Merak etmeyin , Affiliate lerin neredeyse hepsi ilk zamanlarında bu hatalara duşuyor aslında anlatacağım şeylere onceden biraz onem vermiş olsalar şimdi hedefledikleri yeri coktan gecmiş olur aynı zamanda Super Affiliate olmaya aday olurlardı . En iyisi mi anlatacağım şeyleri bugunden uygulamanız.

1. Anlatmayın , Gosterin

Bir urun yada hizmeti pazarlarken , kullanıcının onune olabildiğince fazla kaynak koymalısınız yani urunu makale ile anlattığınız gibi bu anlatımı gorsel elemanlarla desteklemelisiniz. Bu bir fotoğraf olabilir daha iyisi Video olabilir.

Yeni Affiliate Marketer’ları anlıyorum. Bir urunu satın almak onlara zor gelebilir sonucta daha hic kazanc sağlamadan , kimse para kaybetmek istemez ama guvenemediğiniz bir urunu de pazarlamanız hic etik değil. Urunu almak istemiyorsanız once urun sahibiyle konuşun ve durumu anlatın. Size urun hakkında kanıtlar sunmasını isteyin ve bu kanıtları kullanarak bir video hazırlayın, mumkunse kanıtlarlı siz gosterin yani kamera karşısına siz gecin. Zaten eğer bu urune guveniyorsanız bu sizin icin bir problem teşkil etmeyecektir.

Hedef kitle sizi kamera karşısında gorurse size olan guvenleri biraz daha artacaktır ve urunu satın almaya olan yatkınlıkları da yukselecektir.

2. Samimi Olun

Blogging yontemi ile Affiliate Marketing yapan yeni affiliate marketerların icine duştuğu hatalardan biri daha profesyonel gibi gozukmek , eğer bir bloggersanız kolay ulaşılır olmalısınız.

Profesyonel gozukmenize gerek yok. Profesyonel olması gereken urun sahipleri , siz bir urunu alır ve incelersiniz eğer hoşunuza giderse arkadaşlarınıza ( takipcilerinize ) onerirsiniz ve bunu en samimi şekilde yaparsınız yani eksik gorduğunuz noktaları saklamadan soylersiniz ve arkadaşınızda sizin referansınızla gider o urunu alır. Bu takipcilerinizle aranızda ki bağı kuvvetlendirir.

Bir urunden dort dortluk olmasını hicbir zaman beklemiyorum fakat şunu bekliyorum : Urunde bir eksik gorursem urun sahibine bildiririm ve onun gorevi de o eksiği kapatmaktır eğer kapatmıyorsa işte o urun benim icin bitmiştir. Bilirsiniz internet aleminde guncellik on plandadır.

3. Odaklanmak

En buyuk hataya geldik. Heyecanlı Affiliate Marketerlarımız her yeni urunu pazarlamak icin can atarlar. Hemen yeni bir blog acarlar ( yada her hangi bir yolla lanse etmeye başlarlar ). Bir sure heyecanlarını korurlar bu urune guvenirler fakat heyecanla başlanan işlerin neredeyse hepsi plansız yapılan işlerdir. Sonra yeni bir urun bulurlar ve bunun icin calışmalara başlarlar diğer urunu unuturlar daha sonra geriye donup baktıklarında :” Neden kazanamadım ? “ diye hayıflanırlar.

Profesyonel bir şekilde Affiliate Marketing yapmak istiyorsanız mutlaka bir “ Kalıp Planı”nız olmalı yani şunu demek istiyorum : Bir urunu secmeden once onu iyi analiz etmeli ve planınıza uyup uymadığını kontrol etmelisiniz. Daha sonra bu plana harfiyen uymalısınız. Planın sonuna bir hedef koymalı ve bu hedefe ulaşıncaya kadar başka bir lansmana başlamamalısınız. Muhteşem urunler gorebilirsiniz fakat şimdilik not almakla yetinin ve hedefinize ulaşmaya calışın.

Kısaca : “ Bir urune odaklanın “.
Kaynak: AffiliateHocasi