Turkler oturduğu yerden para kazanma işini cok sevdi

Kutahyalı bir inşaat muhendisi kurduğu superteklif.com sitesi aracılığı ile reklam okutarak para kazanma işine soyundu. Bir haftada 120 bin kişinin uye olduğu superteklif.com dunyada en cok tıklanan 8 bin siteden biri oldu.

Bilgisayar kullanıcılarının korkulu ruyası olan istenmeyen postalar yani spam'lar, aynı zamanda buyuk bir kazanc kapısı haline gelebiliyor.

"Finansal ozgurluğunuzu dakikalar icinde kazanabilirsiniz" teklifi ile mail'den mail'e dolaşan superteklif.com internet sitesine bir haftada oturduğu yerden para kazanmak isteyen 120 bin kişi uye oldu. Gunde 35 bin kişinin ziyaret ettiği Superteklif.com, dunyaca unlu bircok siteyi geride bırakarak, en cok ziyaret edilen 8 bin site arasına girdi.
Sitenin fikir babası ise Serdar Ozyaşar adlı bir inşaat muhendisi... Superteklif.com sitesinin tahminin uzerinde bir ilgi gorduğunu belirten Serdar Ozyaşar, "Gelen aşırı talep nedeniyle yıl sonu hedeflerimizi revize etmek zorunda kaldık. Yıl sonunda 750 bin kişiye ulaşmayı hedefliyorduk. Bugunku rakamlara bakılırsa yıl sonunda ulaşacağımız kişi sayısı 5 milyonu bulur" diyor. Şu anda sistemin gelen talebe yetişmekte zorlandığını belirten Ozyaşar, altyapıyı guclendirmek icin calışmalarının tamamlanmak uzere olduğunu soyluyor. Ozyaşar, en buyuk korkusunun bir doneme damgasını vuran TİTAN gibi saadet zincirlerine benzetilmek olduğunu soyleyerek "Site, uyelerden hicbir ucret talep etmiyor. Bu nedenle de biz bir saadet zinciri değiliz" diyor.

Ne kadar cok uye yaparsanız o kadar cok kazanıyorsunuz

Superteklif.com, uyelik sistemi ile calışıyor. Uye olmak icin hicbir ucret odenmiyor. Sadece referans kişilerden yani siteye uye olan kişilerden cağrı almanız gerekiyor. Orneğin siteye uye olan bir arkadaşınızdan cağrı e-mail'i aldınız. E-mail icindeki linke tıklayıp siz de arkadaşınızın uye grubuna dahil oluyorsunuz. Uye olduktan sonra Superteklif.com'dan size bir referans ID numarası gonderiliyor. Boylece siz de uyeler arasına dahil oluyorsunuz. Para kazanmak icin bundan sonra atacağınız ikinci adım ise kendi grubunuzu oluşturmak. Bunun icin de size gonderildiği gibi cevrenizdekilere cağrı mail'i atmanız gerekiyor. E-mail gondererek arkadaşlarınızı sisteme kaydetmek icin cağırıp, kendi grubunuzu oluşturmak, reklam havuzunuzun buyumesi demek.

Grubunuzu oluşturdunuz... Peki parayı nasıl kazanacaksınız? İşin can alıcı noktası da işte bu aşamada başlıyor. Siz bir taraftan grubunuzu buyuturken şirketler de Superteklif.com ile uyelere reklamlarının gonderilmesi icin anlaşma yapıyor. Superteklif.com, şirketlerin reklamlarını tum uyelerine pas ediyor. Serdar Ozyaşar, para kazanma aşamasını ise şoyle anlatıyor: "Orneğin İstanbul'da bir şirket 25-35 yaş arasındaki kadınlara yonelik bir tanıtım calışması yapmak icin bize geliyor. Biz de bu kriterlere uyan uyelerimizi belirliyoruz. Diyelim ki 15 bin kişi bu kritere uyuyor. Biz de bu 15 bin kişinin e-mail adreslerine soz konusu şirketin reklamlarını gonderiyoruz. Bir e-posta icin şirketten 1 kuruş, bir SMS icinse 6 kuruş alıyoruz. Sizin grubunuzda bu kritere uyan 500 kişi var diyelim. Bu 500 kişiye de e-mail gidiyor. Daha sonra grubunuzdaki bu 500 kişiden kacı reklamı okumuşsa ona gore paranızı alıyorsunuz. Bu reklamın gelirinin yuzde 45'i size kalıyor."

Paralar banka hesabına yatıyor

ilk odeme ise bu ay sonunda

Ancak para hemen hesabınıza gecmiyor. Havuzdaki paranız 100 YTL'ye ulaşınca site sizden bir banka hesap numarası istiyor. Verdiğiniz hesap numarasını doğrulamak icin site tarafından 1 YTL gibi sembolik bir ucret yatırılıyor. SMS ile doğrulama yapıldıktan sonra para hesaba havale ediliyor. Sonraki odemeler ise 250 YTL ve katlarında yapılıyor.

Superteklif.com bu ay sonunda uyelerine ilk odemeyi yapacak. 100 YTL sınırını yakalayan 8 kişinin hesabına para yatacak. Ozyaşar, şimdiden 18 bin uyesi olan grup sahibi uyelerini kaydediyor. Sitenin hesaplarının da tum uyelere acık olduğunu belirten Ozyaşar, "Hesabınızda ne kadar para olduğunu surekli kontrol edebiliyorsunuz" acıklamasını yapıyor.

Hedef, reklam pastasından 10 milyon dolar kapmak

Ozyaşar, sitenin yurtdışında bircok orneği olduğunu ancak Superteklif.com'un bu sitelerden daha farklı bir sistem uzerine kurulu olduğunu soyluyor. Ozyaşar, "Bizim sitemiz yurtdışındakilerden daha farklı işliyor. Siteleri birbirinden ayıran tek fark, yurtdışında siteye uye yaptığın kişi başına para alırken burada okuttuğun reklam başına para alınıyor" diye konuşuyor. Turkiye'de internet reklam pastasının yıllık buyukluğunun 50 milyon dolar olduğunu ifade eden Ozyaşar, "Hedefimiz pazardan 10 milyon dolar pay kapmak" diyor.

Kleopatra İkiz Oteli gunde 5 kişi arıyor

Superteklif.com'a şu an reklam veren şirket sayısı dort. Siteye reklam verenlerden biri de Alanya'da bulunan Kleopatra İkiz Otel. Otelin Muhasebeden Sorumlu Muduru Mujde Kasapoğlu bir arkadaşlarının aracılığıyla Superteklif.com sitesinden haberdar olduklarını soyluyor. Superteklif.com'un reklamlarından sonra gunde ortalama 5 kişinin otellerini aradığını soyleyen Kasapoğlu, beklentilerinin bu rakamın 20'ye cıkması olduğunu ifade ediyor.

Hemalhemsat'tan kadınlara ikinci el satışı

Superteklif.com, son olarak "Hemalhemsat" sitesi ile bir anlaşma sağlamış. Anlaşmaya gore 22-45 yaş arasındaki kadınlara yonelik bir tanıtım calışması yapılacak. Hemalhemsat.com'un Pazarlamadan Sorumlu Uzman Yardımcısı Elif Elagoz, "Super Teklif'e aşırı yuklenmeden dolayı teknik bir arıza soz konusuydu. Arıza giderilince tanıtımlara başlayacağız" dedi. Elif Elagoz, ellerinde bulunan ikinci el marka urunleri tanıtmak icin Superteklif.com portfoyundeki 10 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

'Dort yıldır bu proje uzerine calışıyorum'

Sitenin kurucusu Serdar Ozyaşar, inşaat muhendisi. Kucukluğunden beri bilgisayara meraklı olduğunu anlatan 36 yaşındaki Ozyaşar, "Bilgisayar muhendisi olmak istiyordum ama İstanbul Teknik Universitesi İnşaat Bolumu'nu kazandığım icin inşaat muhendisi oldum. 10 yılda 150 bina yaptım. Ancak sektordeki rekabete dayanamadım. O yuzden cocukluğumdan beri meraklı olduğum bilgisayar programlama işine girdim. Dort yıldır da bu proje uzerinde calışıyorum" diyor.

Referans Gazetesi 15.07.2006
Genişletmek icin tıkla ...

gazeteye bile cıktılarsa bana guvenilir gibi geldi sizce?