Her emek bir kazanctır. Cunku kazanc emeğin mukafatıdır. "Emek harcayıpta kazanamadım" diyen olabileceğini sanmıyorum.
Sporcular, sanatcılar, berber, terzi, taksici, inşaat ustası, gazeteci, yazar v.b .Herkesin yaptığı bir iş ve emek vardır. Hangi iş, hangi sektorde olursa olsun herkes emeğinin karşılığını kazanc olarak alır. İnternet ortamının oluşturduğu kazanc imkanlarına değinecek olursak, para kazanmanızı sağlayacak pek cok yontemler geliştirildi. Bunların icerisinde tumunden bahsetmeyeceğim ama, makale yazarak para kazanma yontemine kısaca değineceğim. Enteresandır; birgun internetten makale yazarak para kazanılacağı 10-15 sene once kimin aklına gelirdiki?
Oncelikle makale yazma işi kolay bir iş değildir. Dil ve yazım bilgisi gerektirdiği gibi, yazılacak konular ile ilgili alanda, bilimsel ve uzman bir bilgi seviysende olmak gereklidir. Bu kriterlere sahip olan kişiler, internette bazı makale yazarlarına ihtiyac olan siteler tarafından aranmaktadır. Buyuk paralar mı kazandırır? Artık bilemem. Herkesin ne kadar kazanmak istediği ve buyukluk olcusune gore değişir. Sadece şunu soyleyebilirim. Ek gelirse ek gelir Yani 3 ila 10 TL arası makale başına ucret veriyorlar.
Makaleler 150 kelime ile sınırlı gibi olsada, siz daha fazla kelime kullandığınızda bu sizin kalitenizi ve kalıcılığınızı surekli hake getirecektir. En minimal olcu ile hesaplasak, gunde 10 adet 3TLlik makale yazsanız, ayda 900TL para kazanırsınız. Oğrenci, ev hanımı, işci, memur ve emekli .Ne iş yapıyorsanız yapın hic farketmez. Sadece bir-iki saatlik boş vakitlerinizi değerlendirerek yazdığınız makaleler ile guzel bir ek gelir elde edebilirsiniz.
Makale yazmaktan anlamıyorsunuz ama, guzel bir kazanc yontemi olduğunu duşunuyor ve sizde yapmak istiyorsunuz diyelim. Birazcık eğitim ile zor olduğunu duşunduğunuz bu iş, sizin icin cok kolay bir hale gelebiliyor. Boyle bir iş yaparak para kazanmayı duşunduğunuzde, bununla ilgili bir siteden faydalanabilirsiniz. Buraya tıklayarak sitesinden daha geniş bilgi edinebilirsiniz.