windofrebel' Alıntı:
Aslında burada anlatacaklarım parca parca ceşitli konularda anlatıldı ve bilinmeyen şeyler değil. Ama Bitcoin konusuna yeni başlayanlar icin toparlayıcı olması ve fikir vermesi acısından, masraf yapmadan, bilgisayarımızı başkalarının kullanımına acmadan ve cok fazla vakit harcamadan ufak ufak Bitcoin mining ( Bitcoin kazma, bitcoin uretme ) işine girmenin taktiğini konuşalım istedim.
1) Birinci adım : Bitcoin cuzdanı
Oncelikle urettiğimiz bitcoinleri koyacağımız bir cuzdanımız olmalı. Bircok cuzdan ceşiti mevcut.. Bitcoinin kendi cuzdan uygulaması hem cok yer kapladığı hem de kurması uzun surduğu icin cok profosyonelce bu işi yapmayacaksanız kullanışlı değil, kendim de kullandığım Multibit cuzdanını tavsiye ederim.
Multibit cuzdan indirme ---> Multibit
Sayfada sağ tarafta dowload kısmından bilgisayarınıza uygun olan cuzdanı indirdip kurduktan sonra cuzdanımızı acıp ana ekrandan cuzdan numaramızı oğreniyoruz. Şuradaki rakamlar ve harflar cuzdan numaramız:
Şimdi artık bir cuzdanımız var. Gelelim mining yapabileceğimiz bir sisteme kayıt olmaya
2) İkinci adım : Mining (Bitcoin uretimi)
Biz gercek bir mining yapmayacağız cunku mining cok gelişmiş bilgisayar ve donanım gerektiren zahmetli bir iş.. Bunun yerine bizim yerimize mining yapan cex.io şirketinden uretim yapan GH denilen uniteler satın alacağız ve onlar bizim yerimize bu işi yapıp bize karımızı verecekler.. Ceix.io tum Bİtcoin network'unun %30'una yakınını elinde bulunduran bir şirket.. Bizim yapmamız gereken bu sisteme kayıt olup GH satın almak ( Birazdan ucretsiz satın almayı anlatacağım ) ve yavaş yavaş biriken satoshilerimizi ( Bitcoin alt birimi) takip etmek..
Cex.io referanslı linkten kayıt ----> Refli
Cex.io referanssız link kayıt ------> Refsiz
Not: Referanslı linkten kayıt olmanızın szin icin hic bir kaybı yoktur
Cex.io sitemine BTC yuklerken , cex.io'daki hesabımıza ait numaraya BTC yollayacağız. Bu numarayı sol ustte trade kısmına bastıktan sonra cıkan sayfada sağ ustte fund account yazan kısma tıklayarak acılan sayfada ustte ortada gorebiliriz. Bu numara birazdan bize lazım olacak. Şu şekilde goreceksiniz:
Sisteme kayıt olduktan sonra şimdi sıra geldi GH dediğimiz unitelerde almaya. Bir unitenin fiyatı şu an icin 0,075 BTC ama biz istersek 0,000001 unite bile alabiliyoruz. Unite almak icin Bitcoini nerden bulup nasıl sisteme yukleyeceğiz peki? 3. adıma geciyoruz
3) 3. adım: Bitcoin kazanıp mining'e yukleme
Forumda br cok bitcoin kazanma yontemi konuşuldu, tanıtıldı. Ben size ornek olsun diye en zahmetsiz ve verimli olanını anlatacağım. Siz vaktinize gore dilerseniz ek yontemlerle kazancınızı artırıp daha cok Satoshi kazanıp daha cok GH alabilirsiniz. Şuradan diğer populer bedava bitcoin kazanma teknilerini bulabilirsiniz ---> Bitcoin kazan
Sitemizin adı Freebitco. Tek yapmamız gereken sitede gorunen rakamı ortadaki kutucuğa yazıp onaylamak. Ne kadar yuksek rakam gelirse kazancımız o kadar fazla oluyor. Şu an en duşuk kazanc 220 satoshi.. 60 dakika ara ile sınırsız sayıda kazanabiliyoruz. Odemeler her pazartesi yapılıyor. Siteye uye oluren sizden bitcoin cuzdan numaranızı isteyecek. işte burada kendi cuzdan numaramızı vermiyoruz, direk daha once bahsetiğimiz cex.io cuzdan numaramızı veriyoruz ki kazancımız arada kesintiler olmadan direk mining sitemize yuklensi ve biz o kazancla direk GH alalım..
Fretbitco referanslı kayıt ---> Refli
Frebitco referansız kayıt ---> Refsiz
4. adım : GH unitesi almak
Freebitco'dan kazanclarımız her pazartesi kayıt olurken girdiğimiz cex.io sistemine yatırılıyor. Balance kısmından bunu takip edebiliyoruz. Bitcoinimiz yatınca trade kısmına giriyoruz.
Aşağı kısmında instat buy kısmına tıklıyoruz. Ve ilk kutuya ne kadar BTC'miz varsa yazıyoruz ( orneğin 0,00038600) ve place order yazan mavi kutuya tıklıyoruz. GH'lerimiz otomatikman bize eklenecek. Herhangi bir ayar yapmamıza gerek yok, artık kendi kendine kazıp bize kazancımız otomatik olarak yatacak..
Sistem bitcoin yanısıra NMC, DVC ve IXC denilen altcoinleri de bizm icin uretiyor. Bunlar da ek kazancımız. Bu arada istediğimiz zaman aynı sayfada sell kısmından GH lerimizi satarak sistemden cıkabiliriz. Satmadan once GH fiyatları artarsa bir de bu şekilde kazanmış olacağız
5. adım: Kazancımızı cuzdanımıza cekmek
Balance kısmına tıklıyoruz. Burada hesabımızda biriken , sistemin bizim icin urettiği Bitcoin ve diğer alt coinleri gorebiliyoruz. Karşısındaki withdraw butonununa basıp, multibit cuzdan numaramızı girerek Bitcoinleri cuzdanımıza cekebiliyoruz.
Dediğim gibi bu konuda masrafsız ve donanımsız Bitcoin kazanma konusunda bir fikir oluştırmak istedim. Sadece tek site ile elbette cok kazanc hayal etmemek lazım. İster diğer kazanma sitelerini de aynı şekilde kullanarak veya isterseniz sistemi tanıdıktan sonra yatırım yaparak daha cok kazanabilirsiniz. Konu ile ilgili kafanıza takılan her şeyi bu başlık altında sorabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Genişletmek icin tıkla ...
[/QUOTE]