Konuyu doğru yere mi actım bilmiyorum ama anlatayım. Bugun WhatsApp'tan bilmediğim yabancı bir numara bana ulaştı ve glassdoor adlı bir şirkette calıştığını soyledi. Ben de meraktan sohbeti ilerlettim. Bana bir Telegram hesabı attı ve iletişime gecmemi soyledi. İletişime gectikten sonra bana Telegram hesabından bir Instagram hesabı attı ve rastgele bir fotoğrafı beğenmemi soyledi. Beğendikten sonra ekran goruntusunu attım ve banka hesabıma 50 TL gonderdi. Daha sonra beni bir Telegram grubuna aldı. Grupta her yarım saatte bir Instagram hesabı paylaşılıyor ve yine beğenip ekran goruntusu atıyoruz. Benden başka grupta 900'e yakın kişi var.
Bu durumu danışmak icin siber sucları aradım ve bana henuz sıkıntılı bir durum teşkil etmediği soylendi. Bu işlemi birkac kez yaptım ve şu ana kadar hesabıma 120 TL yattı. Yalnız dikkatimi ceken şey parayı her yatırdıklarında farklı bir kişinin hesabından yatması. Bu da beni şupheye duşurdu. Sorduğumda bunların şirketin hazine hesabı olduğu soyledi. Tek yaptığım şey Instagram fotoğraflarını beğenip ureticilerin etkileşimini artırmak ve bunun karşılığında para almak. Boyle bir olay yuzunden başım sıkıntıya girer mi? Girse bile aldığım meblağ cok kucuk olduğu icin seve seve geri veririm . Yine de sıkıntı cıkar mı? Ne yapmam lazım ne diyorsunuz?