@TurkNet Destek Ali
@TurkNet Destek Ayşegul
@TurkNet Destek Tutku

Gecen hafta TurkNet'e internetimin taşınması icin başvuru yaptım. Bugun icin adresime sozleşme teslimi icin kurye randevusu verildi.

Kuryeyi beklerken gun icinde 0216 205 09 21 numarasından bir arama aldım. Acar acmaz "TurkNet'ten arıyoruz internet bağlantınız sağlandı mı?" şeklinde ismimi de verdikleri bir soruyla karşılaştım, cevap vermedim ve arama sebebiniz nedir diye sorunca soruma cevap vermeyip ilk sorusunu tekrar etti ve kimsiniz, nereden ve nicin arıyorsunuz dedikten sonra telefonu anında suratıma kapattı.

Bu numaranın TurkNet firmasıyla bir bağlantısı var mıdır?

Eğer bu numara TurkNet'e ait değilse internet taşıma başvurum esnasında ismim, telefon numaram ve kişisel bilgilerim firma dışına nicin ve nasıl ulaştırılmaktadır?

25 yıldır internet hizmeti aldığım diğer operatorle her iki yılda bir işlemler icin iletişime geciyor ve kişisel verilerimin iletimini sağlıyorum fakat bugune kadar bilgilerimin firma dışına yonlendirilerek ucuncu kişilerin tarafıma ulaşmalarına hic şahit olmadım.

Bir firmaya resmi başvuru surecindeyim ve doğal olarak firmadan tarafıma bilgilendirmeler ve işlemlerin devamlılığı icin sık sık aramalar gelmekte, bu surecte hangi aramanın sizden hangisinin sizinle alakası olmayan bir yerden geldiğini başvuru işlemi yapan bunca insan nasıl bilecek?

Ben başvurum oncesinde TurkNet'e ait tum numaraları tespit edip telefonuma kaydederek TurkNet adıyla isimlendirmiştim. Gelen arama isimsiz olduğu icin durumu kolaylıkla fark edebildim, aksi taktirde arayan kişinin vermiş olduğu ve tamamı doğru olan tum kişisel bilgilerim ve işlem detaylarım dolayısıyla insanlar karşı tarafın siz olmadığını asla tespit edemezler.

Arayan kişi/kurum benim TurkNet'e bir başvuru yaptığımı biliyor, adımı biliyor, telefonumu biliyor, tum başvuru detaylarımı biliyor. Ben bu bilgileri kesinlikle ve katiyen TurkNet dışında hicbir ortamda hicbir kimse ve kurumla ne paylaştım ne bildirdim, bu bilgileri yalnızca ıslak imzalı bir sozleşme ile direkt TurkNet firmasına "kurye ile" elden ulaştırdım.

Acık ve net olarak suc işliyorsunuz ve belli ki bunun ne gibi yasal sonuclar doğuracağının ciddiyetinde değilsiniz!

Firmanıza iletilen sozleşmedeki kişisel bilgilerim acık rızam olmaksızın firmanız bunyesinden dışarıya cıkartılarak ya da satılarak, ucuncu kişi ve kurumlarla paylaşılması kişisel verilerin korunması kanunu cercevesince suctur ve cok ağır yaptırımları vardır.

Kişisel verilerimin muhafazasını sağlamak ve hukuka aykırı olarak erişilmesini onlemek TurkNet'in sorumluluğundadır. Muşterilerinize hizmet vermenin yanında elde ettiğiniz hassas bilgileri de azami guvenlik şartlarında korumaya alarak her turlu teknik ve idari tedbirlerin hazırlığını en yuksek seviyede temin etmek zorundasınız.

Siz sorumluluklarınızdan kacacak, birileri art niyetle bu işten fayda elde edecek ve toplum da bunun ceremesini cekecek oyle mi?

Oyle değil TurkNet!

İlgili tum makamlara gerekli yasal başvurularımı yaparak bu konunun takipcisi olacağım @TurkNet.