Selamlar,

100Mbps olan internetim icin TurkNet tarafından yapılan 1000Mbps geciş teklifini kabul ettikten birkac gun sonra modem kurulumu icin arkadaşlar gelip yeni kablo cektiler ve modem, Gpon cihazı bağlantılarını yapılar. Arkadaşlar giderken Gpon uzerindeki LOS ışığı kırmızı yanıyordu. Neden boyle olduğunu sorduğumda sinyalde sorun olduğunu ve merkeze ilettiklerini belirttiler. Ayrıca sinyaldeki sorun duzeldikten sonra aynı cihazdaki PON ışığının sabit kalacağını soylediler.

Ertesi gun binada uzerinde TurkNet yazan siyah bir kutu gordum. Sanırım fiber kutusu. Eve gidip Gpon cihazını kontrol ettiğimde LOS ışığı sonmuştu ama PON ışığı surekli yanıp sonuyordu.

İşte 6 gundur Gpon cihazının uzerindeki PON ışığı yanıp sonuyor ve modemin internet ışığı da kırmızı durumda. İnternet yok. TurkNet'e buyuk umut umutlarla gectim, pişman olmak istemiyorum. İnternet uzerinden calışıyorum butun işlerim aksamış durumda.

Konuyla ilgili destek talebini zaten oluşturmuştum son 2-3 gundur ona da yanıt alamıyorum. Gelenler ise hazır yanıtlardı.

GigaFiber'e gececeğim diye sevinirken var olan internetten de oldum.

Bu durumda ben ne yapmalıyım?