Oncelikle bu konu hakkında TurkNet'e bircok destek talebinde bulundum surec devam ediyor forumdaki yetkili arkadaşların tekrardan arıza kaydı bırakmasına gerek yok. Başına aynı durum gelebilecek arkadaşları bilgilendirmek icin bu konuyu acıyorum. Surec ilerledikce guncelleyeceğim.
Arkadaşlar oncelikle en baştan başlayayım.
Bundan birkac hafta once apartmanımıza fiber altyapı geldi. Kutu falan cekildi. Sonra TurkNet GigaFiber yerine maalesef Turk Telekom gelmiş. Ama olsun dedim 100Mbps de kotu değil. Zaten fiber olduğu icin hız kaybı da olmaz stabil alırım diye duşundum. Neyse kendi paramızla kablo alıp yine kendi paramızla daireden apartmandaki kutuya kadar fiberi cektirdik (Turk Telekom bağlatırsanız da sadece kablo veriyorlarmış cektirmeyi yine siz yapıyormuşsunuz diye duydum. Ama TurkNet kablo bile vermiyor haberiniz olsun). Tabii bu surec icinde ben zaten TurkNet'e başvurmuştum. 3-4 gun icinde aktivasyon icin teknik bir Turk Telekom elemanı geldi adam modemi konnektorleri falan bağlayıp gitti. Sonra ben modem kurulumu yapmıyorum onu sen yap dedi. Tamam dedim. (zaten ekstra bir kuruluma gerek kalmıyor kablo takılınca 2 saat icinde otomatik kullanıcı adı şifre giriliyor. Girilmezse de 5 dk bile almadan kolay bir şekilde siz halledersiniz. ) Test Yaptı, ozellikle sordum kac Mbps alırım diye. Kac anlaştıysanız o kadar alırsınız dedi.
Zaten fiber kabloda internet fotonlar ile taşındığı icin Mbps kaybı olmuyor. Bakırda elektronlar ile taşınıyor yani elektrik gibi duşunun kablonun kendi ic direnci, mesafe, başka cevresel faktorler gibi bircok etkene bağlı. Ama fiberde hat kac destekliyorsa alman lazım. Eğer alamıyorsan demek oluyor ki bu bilerek yapılıyordur. Yani ya hattın hızını merkezden ayarlamadılar, ya modem uzerinden mudahale ediliyor. Artık orasını bilecek kadar teknik bilgi sahibi değilim.
Neyse sonra ben aynı gun bağlayan elemanı aradım. Cunku bir sıkıntı olursa beni ara demişti. Hız duşuk falan dedim. Dedi işte yok birkac gune acılır o kendine gelir falan diyor. Kardeşim vana mı bu? Direkt TurkNet'e yazdım şikayet oluşturdum. 36 saat icinde cozulmesi gerekiyor. 36 saati ucu ucuna bekliyor Turk Telekom. Sonra beni TurkNet'ten aradılar, " Turk Telekom ekipleri sizi aramış ulaşamamış "dediler. Benim cinler tepeme cıktı tabii. Yalan kulliyen. Finaller de bittiği icin Full evdeyim. Odamdan bile dışarı cıkmamıştım telefonum da acıktı. Neyse sonra bir daha arıza kaydı acıldı şu an yine 36 saat kadar falan bekleyeceğim diye duşunebilirsiniz. Ama ben hakkımı ararım. BTK'ya şikayet oluşturdum. Turk Telekom ust birimine sağ olsun TurkNet iletmiş. Yine sağ olsun TurkNet "ayrıca arıza suresince yaşadığınız mağduriyet adına indirim arıza giderildikten sonra faturanıza tanımlanacaktır." diye mesaj atmış. TurkNet'in sıkıntı yaptığını duşunmuyorum gercekten. Ama bu Turk Telekom'un yatacak yeri yok. Eğer bilerek yapılyorsa bu guerilla Marketing'in de otesinde provakasyondur. Ben şahsen TurkNet'in yerinde olsam gerekli yasal sureci başlatırdım. Sonucta hadi ben haklarımı biliyorum bu işlerden anlıyorum ama aynısı başka adamın başına gecse uğraşmaz TurkNet'i iptal eder sonra Turk telekoma gecer onların fahiş fiyatlara verdiği 35 Mbps'ye tamah eder. Oysaki adamın hattı 1 Gbps destekliyor ama anlaşma gereği 100Mbps alıyor (alması gerekiyor!).
Şimdilik BTK'ya daha bugun yazdığım icin bakalım ne olacak birkac gune goreceğiz. Yeni gelişmeler oldukca konuyu guncelleyeceğim.