Merhaba.
Evime 2. internet olarak TurkNet bağlattım. 24. 02.2022 tarihinde TurkNet calışanı gelip evrakları imzaladım.

Altyapı bakır kablo bina 1998 yılında yapıldı. TurkNet calışanı geldiğinde hız testi yaptırdım kendi olcum cihazlarından 16Mbps gozuktu yanımda Turk Telekom'u sanırım arayıp portu ADSL olarak bağladıklarını oğrendi. Turk Telekom destek kaydı actırıp VDSL olarak bugun Turk Telekom elemanı gelip değiştirdi ve 80Mbps hız gorundu. Yalnız Turk Telekom calışanı bana bu hızda kullanmama mı 35Mbps'e duşurtmemi ya da en kotu 50Mbps'e duşurtmemi soyledi yoksa surekli kopmalar olacağından soz etti. Daha once de TurkNet kullanmıştım ve kopma sebeplerinden dolayı iptal ettirmiştim sanırım 4-5 sene once. TurkNet'den gelen eleman ise eskiden Santral'e bağlı olduğunu artık mahalle dolaplarına bağlı olduğunu soyleyerek 80Mbps hız alabilirsiniz dedi.
Evimin yanında Turk Telekom santrali var 20 metre. Bağlı olduğum saha dolabı bir ust mahallemde 194 metre olarak gozukuyor Netspeed uzerinden baktığımda.

Bunların hepsinin destek kayıtlarını actım şu an DSL ışığım yanmıyor. 24. 02.2022 tarihinde imzalayıp başlattığım hizmeti daha hic kullanmadan bugun itibarıyla 99,90 TL fatura yansıtılmış.

İstediğim hizmeti alabileceğimden tam emin değilim nasıl bir yol izlemeliyim?

Halihazırda 1. hat Turk Telekom 35Mbps download 5 Mbps upload olarak sorunsuz kullanmaktayım.