TurkNet 100/8 Mbps muşterisiyim. Fakat 1.5 - 2 aydır bir sorunum var. İnternetim resmen yok oluyor. Sorunu şoyle anlatayım.

İnternet bağlantım gitmiyor fakat internet o kadar yavaşlıyor ki resmen hicbir şey yapamıyorum 10-15 dakika boyunca. İnternete bağlıyım ama resmen eziyet cekiyorum. Bir oyundaysam pingim o kadar cok fazla yukseliyor ki oyun bile beni bir yerden sonra oyun esnasında menuye atıyor.

TurkNet Online İşlem Merkezi'nde destek kaydı actım şubat ayının 15'inde. O zamandan beri defalarca ekran goruntusu attım durumu anlattım yapılan tek şey Turk Telekom'dan bir ekibin gelip modemimi aynı marka ve model başka bir modemle değişmesiydi. Modem değişimi yapıldıktan 2 saat sonra aynı sorunu yaşamaya devam ettim.

Muşteri temsilcisine benden yapmamı istediği her şeyi yaptım ve gonderdim. En son artık sucu bana attılar. Donanımsal bir sorununuz var diye. Ben bu mesaja yanıt verdim aynı sorunu hem mobil cihazımda hem de laptopumda yaşıyorum diye. Bu kısmı okumadı ve tekrar donanımsal bir sorun olduğunu soyledi.

Donanımsal sorunu ozetlemek gerekirse oynadığınız oyun sistem gereksinimlerini karşılıyor olsa da yeterli seviyede mi? CPU ve ekran kartı fazla ısınmaları ping yukselmesine de neden olur.Tavsiyem oyun ayarlarınızı kontrol ederek onerilen seviye varsa uygulamanız yok ise minimum değerlere cekerek tekrar deneyin. Yine sonuc alamazsanız Anakart ve ekran kartınızın marka model ve versiyon bilgilerinizi kontrol ettirmenizi oneririm fiziksel olarak biz kaynaklı bir sorun gorunmediğini bildirmiş network ekibimiz.
Genişletmek icin tıkla...

Bu mesajı gonderdi bana aynı muşteri temsilcisi. Ben de sistemimin donanımsal olarak iyi durumda olduğunu ve "mobil aygıtlarda da sorun yaşıyorum" kısmına cevap vermediğini sordum. Şansa birkac saat sonra internet bağlantım yine cop durumuna duştu ve bu sefer Speedtest.net testini telefondan yaptım ve donanımsal sorun tezini curuttum. Aynı gunun sabahında ise sorunu Turk Telekom'a ilettiklerine dair bir mesajla uyandım.

İlk gelen Turk Telekom yetkilisi TurkNet'in hizmet veremediğini soyledi ve cok fazla kişi benimkine benzer sorun yaşadığını belirtti. Operator değişebilirsiniz cozum olarak dedi.

Bugun gun icinde Turk Telekom yetkilisi siteye uğradı ve beni aradı, bağlantıyla ilgili hicbir sorun olmadığını olması gerekenden fazla iyi olduğunu soyledi hatta ve başladık konuşmaya bu durumdan. Bu yetkili de aynı şeyi onerdi.

Son gunlerde gunde en az 2 defa olmaya başladı ve daha da can sıkıcı olmaya başladı.

En son care olarak buraya bir konu acmak istedim yaşadıklarımı anlatmak istedim belki buradan bir yetkili daha gorur ve bir şekilde cozulur. Eğer bu sorun cozume ulaştırılmazsa BTK'ye ve gerekli devlet kurumlarına şikayetimi yapacağım. Para oduyorum ve berbat bir deneyim yaşıyorum, internetimi kullanamıyorum resmen.