Telekom belasından kurtuluş tarihimiz geldi ve tahadutumuzun bitmesi ile TurkNet'e geciş yapmak icin başvuruda bulunduk. Tam bu geciş doneminde Telekom'a ilk geldiğimizde verilen standart Telekom modemi yandı. Biz de hazır TurkNet'e geciyoruz modemleri de guzel onu alalım dedik. Modem geldi ancak geciş işlemleri daha bitmediği icin kurulumunu kendimiz yaptık geciş surecinde Telekom'u kullanmaya devam edebilmek icin. Ancak bize modem IP almıyor o yuzden bağlanamıyorsunuz dendi. Telekom'u arıyoruz modeme yanlış ID şifre ile giriş yapılmış sıfırlayın diyorlar. Sıfırlıyoruz kendi kendini kuruyor 15 dakika icinde. Tekrar bağlanıyoruz arkasındaki ID şifre ile. Sıkıntı cıkmadan arayuze girip kurulumu bitiriyoruz ancak yine de interneti kullanamıyoruz.

Fotoğraf1: Bağlantı kısmında modem hem cihazıma hem de santrale bağlı gozukuyor. Sistem bilgisi kısmında RX: 18839 tx: 4088 Kbps bağlantı bulunduğu gozukuyor.

Fotoğraf2: Arabirim kısmında DSL kısmında internet bağlantısının modeme geldiği gozukuyor. WAN bilgisi kısmında IP adresi var olarak gozukuyor ancak IPv6 kısmında atanmamış (N/A) olarak gozukuyor.

Fotoğraf3: TurkNet'in mobil uygulamasından modeme bağlanılabiliyor. Oradan kontrol edince modeme IP atanmış gozukuyor ama indirme ve yukleme hızı gozukmuyor.

Şimdi ben bunu telekoma 40TL daha kaptırmadan nasıl cozerim? Beş kuruşum bile onlara gitsin istemiyorum.
Arkadaşlar kimse yardımcı olmadı cok teşekkur ederim ama ben bir şekilde cozdum. Buraya yazayım da başkası gorur sebeplenir.

Oncelikle modem Turknet'ten geldiği icin onlar modemin icindeki PPP ID şifresini onlara gectiğimizde kullanacağımız, Turknetin ID ve şifresine gore ayarlayıp gondermişler. Biz de hala telekomda olduğumuz icin internet bağlantısı olsa bile ip vermiyor Telekom. Cunku yanlış id yanlış şifre girilmiş. Bana hic PPP diye bir şeyden bahsetmedikleri icin ben modem arayuz id şifresinden bahsediyorlar sanıyordum. O da arkada yazdığı icin sorunun ne olduğunu idrak edemedim. Telekoma param gitmesin diye kurcalarken id ve şifre girilen başka bir yerin farkına vardım. PPP yazan bir bolme vardı ve sonu turk.net ile bitiyordu. Ne olduğuna baktım ve olayı kavradım. Telekomdan ID ve şifremi aldım yine olmadı ama bu sefer Telekomun bir sayfası acılıp id ve şifreniz yanlış otomatik duzelten bir ayarlama uygulaması var yuklemek istermisin dedi. Kabul edince indirmeye başladı. Bir şekilde internetten veri almıştı. Modemden kaynaklı sıkıntı olmadığını anlamış oldum. Telekomu geri aradım ve olayı anlattım. Karşımdaki abi sağ olsun şifreyi değiştirmeyi akıl etti ve yeni şifre atadı. O şifreyi girince sorunum cozuldu. Başına gelen arkadaşlar icin şimdiden kolay gelsin.

Dosya Ekleri modem1.png 129,4 KB · Goruntuleme: 101

modem2.png 112,8 KB · Goruntuleme: 101

Inkedmodem3_LI.jpg 42,9 KB · Goruntuleme: 94