Merhabalar. Birkac dakika once Turknet'ten aradığını iddia eden bir sozde bir muşteri temsilcisi beni "BTK yeni bir karar yayınladı, eğer yalın internetinizin yanında ek servis almazsanız paketiniz 115 liraya yukselecek..." tarzı sacma sapan cumleler ile dolandırmaya calıştı. Bu durumu araştırmak istediğimi soylediğim zaman "Siz bilirsiniz, isterseniz BTK'yı okuyabilirsiniz ama bildiğiniz uzere cok uzun" dedi. Goruşmeyi sonlandırdıktan sonra numarayı internette arattım ve son birkac saat icerisinde başkalarını da dolandırmaya calıştıklarını fark ettim. Siz siz olun arkadaşlar, herhangi bir firmadan aradığını iddia eden kişilerden oncelikle SMS doğrulaması talep edin.

Soruma gelecek olursak, Turknet'i kullanmaya başlayalı daha 2 ay olmasına rağmen dolandırıcılar benim Turknet kullandığımı nasıl bilebiliyorlar? Dahası, bu kişiler benim adımı nereden biliyor? Benim gibi birkac Turknet kullanıcısına denk gelip "Turknet'ten arıyoruz" deseler rastgele diyeceğim, ancak bu kişiler bize adımızla hitap ediyorlar. Bu kadar veriyi bu kişiler nasıl elde ediyor? Turknet verilerimizi boyle dolandırıcılarla mı paylaşıyor? Ayrıca bu telefon numarasıyla ilgili gelen eski şikayetlere baktığım zaman onceden Google reklam servisi bahanesiyle insanları kandırdıklarını fark ettim. Bu tur dolandırıcılara karşı bir onlem alınmıyor mu?​