Selamlar,
Yaklaşık 10 aydır TurkNet kullanıyorum ve başlarda cok memnun olmama rağmen 3-4 hafta once başlayan bir problemler silsilem var. Bundan bahsetmek ve yardımınızı rica etmek istiyorum.
01.03.2021 tarihinde TurkNet OİM'de "Hızım Duşuk-Modem Uygun Hızda Buluşmuyor" başlıklı bir arıza kaydı bıraktım. Sağ olsunlar 48 saat icerisinde geri donuş yapıldı, gelen calışan arızanın ankastreden daireme kadar gelen kablolarda olduğunu soyledi. Ancak aynı problemi yaşayıp kablo değiştirmesine rağmen cozume ulaşamayan tanıdıklarımı duşunup herhangi bir aksiyon almadan once garantilemek amacıyla 30.03.2021 tarihinde tekrar ekip gelmesini, sorunun kesinlikle kablolarımda olduğunu garanti etmelerini rica ettim. Bu sırada ilk arıza kaydı bıraktığım zamanın modem arayuz SS'leri yok ancak OİM'de arıza kaydıma duştuğum değerler şu şekilde;
"Line Attenuation downstream 39.9 dB upstream 57.1 dB, SNR Margin 8.1 dB downstream, 10.4 dB upstream."
Bu değerlerle herhangi bir kopma yaşamadığımı belirtmek isterim. Guncel modem arayuz değerlerim bu şekilde;
30 Mart gununden beridir evime ne gelen ne giden oldu ve o gunden beridir internetim duzensiz aralıklarla duzensiz sureler kesiliyor. Bu kesintiler bazen 30 saniyelik, bazen 5-6 saatlik kesintiler oluyor.
Yaklaşık bir bucuk saat once OİM'de hat değerlerimi kontrol ederken teknik bilgiler kısmında şu "Modem Buluşuyor - ADSL" kısmı dikkatimi cekti cunku bu gune kadar burada surekli olarak ya "VDSL" ya da hicbir şey yazmıyordu.
Ayrıca bu problemi yaşayana kadar 24-28 Mbps hız alıyordum ancak dun maksimum 11.2 Mbps, bugun ise 4.8 Mbps hız alıyorum.
Turk Telekom ekiplerinin arızamı kontrol edeceği tarafıma beyan edildi, doğru. Ancak bugun Turk Telekom genel merkezinde calışmaları hızlandırmak veya bilgi almak icin gittiğimde bana "TurkNet tarafından bize bu adrese gidilecek bir iş kaydı/emri gelmedi. Bizimle sizin değil TurkNet'in iletişime gecmesi gerekiyor" dendi. OİM'de ise bana "Merhaba, bağlantınızı kontrol ettik ve yaşadığınız arızanın duzeltilmesi icin Turk Telekom saha ekiplerine 2021xxxxxxxxx8xxx6 numaralı arıza iş emrini ilettik." mesajı geldiğini goruyorum.
Bu durumda ya Turk Telekom gelen iş emirlerinin nereden geldiğini kontrol etmiyor/işleme koymuyor, ya da TurkNet beni fena şekilde 3 gundur iş emrini verdik diyerek kekliyor. İki turlu de bu konuyla ilgili goruş ve gostereceğiniz yolu dinlemeyi cok istiyorum.
Bu fotoğraflarda Extranet'ten ve Millenicom altyapı kontrol sitelerinden adresime geleceği ongorulen hızlar;