Arıza kaydı teyit aşamasında teknik durum bilgileri.
Hat fiziksel durumu: Acık.
Hat yonetimsel durumu: Acık.
Nmshızprofil: 79872/8192/V.
Upload cıkış gucu: 9.5.
Download cıkış gucu: 14.4.
Upload kapasite hızı: 19573 kbps.
Download kapasite hızı: 47072 kbps.
Upload mevcut hızı: 8191 kbps.
Download mevcut hızı: 41527 kbps.
Upload noise margin: 24.4 dB.
Upload attenuation: 37.2 dB.
Download noise margin: 9.6 dB.
Downloadattenuation: 36.9 dB.
75Mbps ozgur tarife tarife kullanıyordum. Zoom uzerinden canlı ders yaparken donma kopma yaşıyorum diye hız testi yaptım. Maalesef 38 ile 41 arasında kullanım saatine gore dowload verisi alıyordum. Bundan once ama 75Mbps aşağıya hic veri almadım.
Sorun kapasiteden kaynaklanıyor gibi geldi. Altyapı yetersiz ve TurkNet'in dolayısıyla altyapının sahibi olarak Turk Telekom'un da alt yapıya yatırım yapacağını duşunmuyorum.
Bir de acıklama yapıyor Turkiye de internet yavaş değil, "fakirler" ucuz internet alıyor diye siz daha vaat ettiğiniz hizmeti muşterinize verin oyle duşunelim daha hızlısını...
Madem onlar vaat edileni veremiyor biz neden hep vaat edilen ucreti oduyoruz.
Yok mu icimizde avukat hakim gazeteci sosyal medya uzmanı?
Buna dur diyecek kimse yok mu? Almışlar ellerine sazı istedikleri calıyorlar istedikleri at koşturuyorlar...
Not: Sozleşmede aynen şu şekilde yazıyor
"Hizmet kapsamında internet bağlantı hızı garanti edilmemekte, hattın uygunluğa ve abone lokasyonunun santrale olan uzaklığına bağlı olarak alınabilecek en yuksek hız tanımlanmaktadır."
Ne satın aldığımız bile belli değil. Kutundan ne cıkarsa, ha bir de sonra neye donuşurse 75 kullanırken biden 20 de kullanabilirsin...