Herkese merhaba arkadaşlar,
2015 yılından beri Kablonet kullanan biri olarak aralık ayının başında apartmanıma Turk Telekom'un fiber doşemesi ile fiber internet araştırmasına başladım. Ankara'da ikamet etmekteyim ve Kablonet altyapısı olduğum bolgede arada bir sorun cıkarmaktaydı ancak goz ardı edilebilecek sorunlar sonucta 50 megabit download 5 megabit upload icin ayda 81TL oduyordum ve ping değerlerimde fena sayılmazdı.
Fiberin gelmesiyle araştırmaya başladım ve ilk olarak Turk Telekom'a baktım ancak 100 megabit paketler cok pahalı geldi Kablonet'te 50 megabit kullandığım icin birkac MS ping duşecek ve 5 yerine 8 megabit upload icin iki katı fatura odemenin gereksiz olduğunu duşunerek Turk Telekom'u eledim. Ardında Millenicom'a bakmaya başladım ancak araştırdığımda sorun cozme konusunda cok olumsuz yorumla karşılaşınca ve aylık 110 TL icin değeceğini duşunmedim. Ardında YouTube'da mert kuşkapan'ın videosunda Comnet'i gordum ve onları araştırmaya başladım. Peering olayı cidden cok hoşuma gitti cidden Kablonet'ten sonra ciddi bir ping duşuşu yaşatabilir diye kullanıcı yorumlarını okumaya başladım. Forumda bir arkadaşın Comnet'e gecme tecrubesini okuduktan sonra aklımda bircok soru işareti oluştu cunku arkadaşın kendisi de FTTH kullacısı sonucta fiberin daha sorunsuz olmasını bekliyordum ancak muşteri tavırları ve sorunlar itibarıyla yeniden araştırmaya koyuldum. Yazlığımda TurkNet kullanıcısıyım bir anda aklıma TurkNet'te altyapı sorgulaması yapmak aklıma geldi ve yapıverdim.
Sonuc cidden aklımı aldı 85 TL'ye 100 megabit download 8 megabit Upload'ı gorunce hemen başvurdum. 25 Aralık 2020 cuma gunu evrakları yukledim siteye ve sozleşmeyi kargoladım. 28 Aralık'ta telefon ile aranıp onayım alındı ve bana ekiplerin benimle randevu icin iletişime gececeği iletildi. 29 Aralık'ta saat 15 00 civarında 6 kişilik fiber optik ekibi bir anda kapımda belirdi. 6. katta oturduğum daireden apartmanın girişindeki fiber kutusuna kadar fiber cekildi ve bilgisayarımın yanına kadar ont cihazıma kadar getirildi. Ekip bana bir aktivisyonun tamamlandığına dair mesaj gelince internet ışığı yeşile doner der demez ışık yeşile dondu.
Ancak interneti bir gun kadar kullanamadım. Bu biraz benden biraz Turk Telekom'un bedavaya verdiği ZTE modemle alakalı cunku modem fabrikadan benim kullanıcı adım ve şifrem girili geliyor ancak nedense IP alıp "ppp ağ gecidine erişilemiyor" diye hata veriyordu. Hemen TurkNet'e destek kaydı actım ancak saat 8 olduğu icin cevap 30 Aralık sabahı 9'da geldi. Modemi resetleyip kullanıcı adı ve şifreyi elle tekrar girmem istendi ve yapınca cidden duzeldi. Bunu kendim akıl edip cozebilirdim ancak modemin boyle yapabileceği aklımın ucundan bile gecmedi. Şu anda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum 100 uzeri download ve 10 megabit alıyorum. CS:GO'da 50 60 ping arası alıyorum ve lag yok. Steam'den stabil olarak 100 megabit indirme yapıyorum.
Testleri bilgisayarımın gigabit Ethernet girişine bağlı 2 metre CAT6 utp kablo ile yaptım. Eğer bir sorunuz varsa yardımcı olmak isterim.
Dosya Ekleri Ekran goruntusu 2020-12-31 133818.png 24,8 KB · Goruntuleme: 443
Ekran goruntusu 2020-12-31 134129.png 48,9 KB · Goruntuleme: 453
Ekran goruntusu 2020-12-31 134245.png 27,6 KB · Goruntuleme: 392
Ekran goruntusu 2020-12-31 134405.png 28 KB · Goruntuleme: 323
Ekran goruntusu 2020-12-31 134503.png 31,1 KB · Goruntuleme: 358
20201225_141656.jpg 106,7 KB · Goruntuleme: 380