1 yıldan uzun suredir TurkNet kullanıyorum. Bunun uzun bir kısmı VDSL'di. Daha sonrasında binamıza fiber kutu konulunca, fiberin aktifleştiği ilk gun fiber pakete geciş yaptım ki yapmaz olaydım. Yaşamadığım sorun kalmadı. Daha gectiğim ilk gun sorun yaşadım ve 4 gun boyunca tamamen internetsiz kaldım. Daha sonrasında cozuldu fakat şimdi her gelen ekibin soylediğine gore "İlk defa gorulen" bir sorun yaşıyorum. İnternetim 5-10 dakikada bir surekli kopuyor.
(Eğer burada TurkNet yetkilisi varsa Destek Kaydı Numarası: 56002298)
10 gun once actığım destek kaydı hala cozumlenmedi. TurkTelekom ekipleri bırakın cozmeyi arızayı tespit edemiyor. Arızayı tespit edemeyince her şeyi değiştirmeyi denediler. Fakat sorun hala devam etmekte. Bu durumun ayrıntılarını şu konumda bulabilirsiniz. 10. gunun ardından TurkTelekom'dan gelen 3. ekip bana sistemden kopmaları takip edelim deyince benim kayışlar attı acıkcası. 10 gundur takip etmiyor muydunuz yani?
İsyanım bir kenara, benim icin en buyuk sıkıntı parttime yazılımcı olarak bir şirkette calışmaktayım. Remote olarak calışıyoruz ve tahmin edebilirsiniz ki internet benim icin her şey. Mesela Pazartesi gunu 2 saat surecek bir Zoom goruşmesi var, ben bu internetle 2 saat nasıl o goruşmede durayım? Bunun yuzunden sağda solda interneti olan kafe arıyorum.
TurkTelekom'un bu sorunu cozeceğine olan inancımı yitirdiğim icin VDSL'e geri donmek istiyorum. Bu mumkun mu? Mumkun değilse ISS değiştirip gecmem mumkun mu? Diğer TurkTelekom altyapısı kullanan bir ISS'ye gecebilir miyim? KabloNet bana VDSL verdiğini gosteriyor son care ona gececeğim.