Merhaba Technopat Sosyal;

Haziran ayında TurkNet'in binama kadar cektiği fiber kablo icin konu acmıştım. Bu konuya ve gelişmelere buradan devam edeceğim.

(16 Haziran 2020)
Uzun uğraşlarım sonucu binaya Turk Telekom fiber altyapıyı doşettikten sonra bir gun binanın girişinde TurkNet'in cektiği fiber kabloyu gordum. Muşteri hizmetlerini aradığımda konu hakkında bilgi alamamıştım. Turk Telekom fiber kullanıyordum acıkcası pekte araştırmadım bu konuyu.

(21 Eylul 2020)
Son 1 haftadır, hem Turk Telekom hem de TurkNet tarafında sokağımda azimli bir calışma vardı. Turk Telekom VDSL icin Tip7 kabinini, TurkNet ise fiber altyapıyı tamamlamak icin calışıyordu. Bugun itibariyle TurkNet'in sitesinde adresimi sorguladığımda ;

TurkNet gercekten bu kadar kotulense bile (bende dahil) butun yerel İSS'lerden altyapı konusunda daha hızlı ve verimli calışıyor.

Teknik bilgi vermek gerekirse, binanı girişinde herhangi bir kutu yok sanırsam başvuru sonrasında bir bağlantı gercekleştirilecek. Sokağın başında fiber kabloların bağlantısını yapmak icin birşey koydular fakat ona yakından bakma şansım şuana kadar olmadı. Boş zamanlarımda konuyu guncelleyeceğim.

İkamet ettiğim bolge İstanbul/Bayrampaşa. TurkNet coğunlukla VDSL veya fiber olmayan bolgelere İstanbul'da oncelik veriyor. Yakın zamanda İstanbul dışına cıkıp diğer buyuk şehirlerden başlayarak tum Turkiye'ye altyapısını yayacaklarını umuyorum.

Şuanda Turk Telekom ile taahhutum bulunduğu icin hız testini şimdilik, kullanım deneyimlerimi uzun vadede sizinle paylaşamayacağım, taahhutum bittikten sonra butun forumu bilgilendireceğimden emin olabilirsiniz

Umarım herkes kısa surede guzel bir internet altyapısına ulaşır. TurkNet'i gercekten tebrik ediyorum. Bu azim devam ederse Turk Telekom, Turkcell, Vodafone, alternatif sağlayıcılar ac kalacak gibi duruyor

Gelişmeler icin takipte kalın.