Oğretmen Nedir?

Okul denen esrarengiz laboratuarın buyuleyici ustadı,
Elinde, madenlerin som altına donuşebildiği usta, Hayatla benliğimiz arasındaki kopru, Doğalın ve sıcaklığın sembolu, Sevgi ve şefkat timsÂli, Tum gelişmelerin altındaki coşku, İlginin adresi, Bilginin kaynağı, Nezaketin ufku, Butun zorluklara rağmen gulumsemenin mihengi, İyilik meleği, Eli opulesi, Anlamak isteyen, Gercek eleştirmen, Erdemin taşıyıcısı, Kişiliğimizin sanatkÂrı, Ruh dunyamızın mimarı, Sevgi bahcıvanı, Alcak gonullu, Gorunduğu gibi olan, olduğu gibi gorunen, Hoşgoru ve diyalogun taşıyıcısı, Etkili insan olmanın inceliği ve esprisi, Eğitim davasının yapıcı ve en esaslı unsuru, Aydınlık geleceğe bengisu olan fedakar varlık, Yeri doldurulmaz oğretici, Eserine kıymet bicilemeyen varlık, Kendini tuketerek etrafını aydınlatan mum, Tahammulu seven idealci, Her an muhtac olduğumuz doktor, Gerceğin ve idealin ustadı, Dunyanın en buyuk sorumluluğuna sahip insan, Butun buyuk insanları de yetiştiren, Oğretmen... Bunlar, onun değerini anlatma adına soylenen ifadelerden sadece bir kacı?

Oğretmenlerimize saygılar

Cok istedim bir oğretmen olmak, ama gordum ki liselerin halini, bu iş bana gore değilmiş.