GAZİANTEP'te okulun istediği 2 TL temizlik parasını goturmediği icin Cemil Alevli İlkoğretim Okulu 6'ncı sınıf oğrencisi Ersin K.’nin koluna oğretmeni Ebru K. tarafından temizlik parasının kısaltılmışı olan ‘TEM PAR’ yazıldığı ileri suruldu. İşsiz olduğu icin cocuğunun temizlik parasını odeyemediğini belirten baba 40 yaşındaki Ahmet K., “Bu mu insanlık? Oğretmenler hic yoktan anlamıyorlar mı? Cebimde 2 TL olsa vermezmiyim ?” dedi.
Cemil Alevli İlkoğretim Okulu 6/A sınıfında okuyan Ersin K., kardeşleri olan aynı okulun 4'uncu sınıf oğrencisi Erdal ve 3'uncu sınıf oğrencisi Ece ile birlikte 3 Mart sabahı okula gitti. İddiaya gore, sınıf oğretmeni Ebru K.’nin her oğrenciden her ayın ilk gunlerinde toplanması icin gorevlendirdiği oğrenci, Ersin’den 2 TL’lik temizlik parasını istedi. Babasının parası olmadığı icin parayı odeyemeyen Ersin K. oğretmenine ailesinden para istemeyi unuttuğu yalanını soyledi. Bunun uzerine oğretmen Ebru K. de temizlik parası vermeyen Ersin’in koluna buyuk harflerle temizlik parasının kısaltılmışı olan ‘TEM PAR’ diye yazdı. Ardından da, “Bunu gotur annene babana okut” dedi. Oğretmen Kuru, Ersin K. gibi temizlik parası vermeyen Mahmut C.’yi de azarladı.
Gozyaşları icinde evine donerek başından gecenleri anlatan Ersin K., sınıfın ortasında yapılan bu hakaretin cok ağırına gittiğini belirterek, “Artık o sınıfa gitmek istemiyorum. Gecen ay da oğretmenimiz temizlik parasını getirmediği icin, bu ay da benimle birlikte temizlik parası veremeyen Mahmut C.’yi tartaklamıştı. Okulda 4 kardeşi olanlardan 1’er TL temizlik parası isteniyor. Biz ise 3 kardeş olduğumuz icin yine 2’şer TL istediler. Zaten paramız olsa goturur verirdim” dedi.
Aylardır işsiz olan Ahmet K., oğluna sınıfta arkadaşlarının gozu onunde yapılan bu girişim karşısında cılgına donduğunu soyledi. Gaziantep Buyukşehir Belediyesi’nde otobus şoforluğu yaparken ozelleştirme nedeniyle işsiz kaldığını ve TIR şoforluğu yapmaya başladığını anlatan Ahmet K., işlerin kotu gitmesi nedeniyle Irak’a yapılan seferlerin durduğunu ve iki aydan bu yana da işsiz olduğunu kaydetti.
Cebinde dolmuşa binecek parası olmadığı icin yuruyerek iş aradığını belirten Kesen şunları soyledi:
“Ben kimseden yardım istemiyorum. Sakın kimse bana yardım teklif etmesin. Cebimde 1 TL kaldı. Ben iş istiyorum. Zaman zaman tufekle ailemi katletmeyi bile duşundum. Cebinde parası olan adam 2 TL verip de cocuğuna boyle bir cezanın verilmesine gonlu razı olur mu? Ben cocuklarıma calışırken cok iyi bakan bir babaydım. Şimdi harclık bile veremiyorum. Kurban Bayramı'ndan bu yana sefalet icerisindeyiz. İş yok. Yalvarıp 200 - 300 TL’ye birilerinin yerine sefere gidiyordum. Artık onu da bulamıyorum. Oğretmenleri neden yoktan anlamıyorlar. Eskiden 4 bin 300 dolara Irak’a iş buluyorduk. Şimdi Gaziantep’ten aynı iş 950 dolara yapılıyor. Boyle giderse halimiz daha da kotu olacak. Arkadaşlarımın coğu işsiz. Başbakan acaba biz boyle sefalet icindeyken rahat uyuyabiliyor mu? Bize bunu yapanlar Allah’larından bulsunlar.”
Cemil Alevli İlkoğretim Okulu Muduru Murat Kar konudan haberdar olmadığını soylerken, DHA muhabirlerinin neden temizlik parası toplandığıyla ilgili sorusuna, “Ben devlet memuruyum. Size basın acıklaması yapma şansım yok. Ama, milli eğitimin durumunu biliyorsunuz” dedi. Gaziantep Milli Eğitim Muduru Suleyman Şişman ise Cemil Alevli İlkoğretim Okulu’ndaki bu gelişmeden bilgisinin bulunmadığını ifade ederek, “Aileden bu konuda bize şikayet dilekcesi gelmedi. Ama, bu iddiayı araştıracağım. Boyle bir şeyin olması mumkun değil” diye konuştu.
Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11164499.asp?gid=229
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmenden, Oğrencinin Koluna Yurek Burkan Not !