NetSpeed artık gunde 100 kere kopmaya başlamıştı ve gunde 15 saat internet gitmesinden, muşteri hizmetleri telefonları tamamen kapatmasından dolayı artık firmanın battığını anladım ve TurkNet gecmeye karar verdim. Evraklarımı gonderdim ama 25 gune zor taşıdılar cunku NetSpeed firmasının taşıma başvursunu surekli reddettiğini soylediler. NetSpeed ise bize bir mail gelmedi dedi ve kelime oyunu yapmaya başladı. Sonra oğrendim ki herkese bunu yapıyorlarmış neyse ki kurtulmuştum. NetSpeed firması 2 sene once cok iyiydi ama abone sayısı artınca coktuler ve kaldıramadılar. Teknik desteği arıyorsun, bir hanımefendi cıkıyor ve kayıt acıp iyi gunler diyor, değişen ve duzelen hicbir şey yok. VDSL hatta olduğunuzu bilmenize rağmen size hattınız ADSL'de ve 10 Mbps destekliyor derler, siz o sırada sorunsuz 35 Mbps alıyorsunuzdur. Yani teknik kapasite olarak rezil bir firma.
Neyse velhasılkelam TurkNet'e gectim, ilk 5 gun her gun kopmalar yaşadım, her gun yazıyorum donen ve muhatap olan yok. Bildiğiniz muşteri hizmetleri yok, robot ile konuşuyorsunuz. Bağlatırken altyapınız iyi, bende bakıyorum modem hat değerlerim normalin bir tık ustunde, 75 versek direkt gelir dediler ama 20 Mbps alıyorum oda zar zor. Sonra zaman gecti telefon bağlantınız yapılmadığı icin hız yukseltemiyoruz ve VDSL'ye geciremiyoruz dediler(VDSL portumla geciş yaptım), bende modemden bakıyorum VDSL hatta gozukuyorum neyse bende yanlış var dedim. Telefon bağlandı ama yine hız duşuk ve 75 Mbps istemiyorum sadece 35 Mbps verseler yeter diyorum ama yok. Sonra bana zaten VDSL hattasınız ve 23 Mbps alıyorsunuz zaten dediler yani daha ne istiyorsun gibi bir şey soylemeye calışıyor. (Trajikomik). 1 ay olacak ama 3 gunde bir ticket oluşturuyorum ve yazıyorum muhatap ve cozum yok. Teknik ekipleri yok ve olanda niteliksiz, saha ekibi yok, personel yetersiz. Mecburi olarak Turk Telekom'u aradım ve 24 ay taahhut verdim, 35 Mbps paket kampanya ile birlikte 90, 90 TL. Şimdi 76 TL ile bu rezilliği yaşatana bakıyorum, 15 lira fazla verip muşteri hizmetleri, saha ekibi desteği almak cok makul goruluyor. NetSpeed ve TurkNet gibi berbat firmalar sayesinde XDSL hat değerleri, modemler, reglet, ankastre kutusu, hat kabloları, RJ11, cakma ve kontrol işlemleri derken artık oğrenmediğim şey kalmadı. 5 yıl Turk Telekom kullandım ve 1 kere sorun yaşamışımdır, o sorunun kaynağıda araba kaza yaparak kabine carpmış.