Merhaba arkadaşlar, 15 Nisan tarihinde internet hızımda cok ciddi bir duşuş meydana geldi. 35mbit akk siz sınırsız internetimde download değerim 1.7 mbit lere kadar duştu, 14 15 olan pingim de 65 civarına kadar yukseldi. 3 aydır aboneyim daha once hic sorun yaşamamıştım. İşin şoyle bir ilginc yanı var ilk iki gun 20.00-02.00 saatleri arasında download hızım 1/10 una duştu. Ne ilginctir ki bu saatler dışında hızım eski haline donuyordu. Yaptığım speedtestlerde değer 1/10ken steamden veya google playden indirme yaparken 30mbit civarı hız alabiliyordum. Online işlemlerle iletişim halindeyim (sozde), bugun saat 13den beri speedtest sonuclarım 3.5 mbitlere duşmuş durumda. Ama steamden download yaparken saniyede 35mbit indirebiliyorum. CS:GO da normalde 60-80 arası olan pingim 120-130 civarlarında. Speedtestle kullanım uyuşmuyor.
Yaptığım speed testlerin hepsi Windows 10 Pro 1909 surumlu orijinal lisanslı butun driverları guncel bilgisayarımda kablolu bağlı ve arka planda hicbir uygulama acık olmadan yapılmıştır. Modemim ASUS DSL-AC51. Bu sorundan sonra modemi sıfırladım tekrar denedim değişmedi, modem yazılımını guncelledim yine sorun cozulmedi. Ek olarak speed testleri 2 farklı laptopda kablosuz ve 6 farklı mobil cihazda kablosuz bi şekilde yaptım ve sonuc yine aynı oldu. Kısacası modemimde veya cihazlarımda herhang bir sorun tespit edemedim. Ne yapmalıyım 3 gundur kafayı yemek uzereyim, yardımlarınızı bekliyorum.

Bir de gece 02.13 de yaptığım speedtest in sonucu. 15 Nisan oncesinde değerler hep bu civardaydı.