TurkNet ile tanışmam 2017 yılında oldu ve altyapımın o zamanlar ADSL desteklediği icin 16Mbps TurkNet VAE olarak kullanmaya başladım. Oldukca memnundum. Fakat sanırım 2019 yılında beni kendilerine ait olan YAPA altyapısına gecirdiler. İlk zamanlar hızımda bir değişme olmadı, arasıra yavaşlama oldu. Destek talebi actım sorunlarım duzeliyordu. Bu yılın şubat ayına girdikten sonra internetimde aşırı derecede yavaşlama oldu ve Online işlem merkezinden kontrol ettiğimde YAPA santraline olan uzaklığım 2 kilometre olduğunu fark ettim. TurkNet ile goruştuğumde santrale olan uzaklığımı belirtip, alabileceğim en yuksek hızı aldığımı belirttiler. Fakat o zamanlar haliyle ADSL+ destekleyen modem kullanıyordum. Modem değerlerim cok kotu gozukuyordu. İptal ettirip farklı bir firmaya gectim.
Şu an da VDSL olarak altyapımın 70Mbps'e kadar desteklediği gozukmekte. Ve modem değerlerim VDSL kullanmaya başladığımdan beri cok iyi değerlerde seyrediyor.
Anlatımım biraz uzun oldu fakat doğru bir sonuc icin anlatmak zorundaydım. Sizlere birkac soru yoneltmek istiyorum.
1) O zamanlar ADSL destekli modem kullandığım icin acaba hızım ve hat değerlerim ADSL modem kullandığım icin mi kotu gozukuyordu?
2) Şuan da VDSL modem kullanıyorum ve hat değerlerim mukemmele yakın. Tekrar TurkNet ile İnternet kullanmaya başlasam aynı sorunları yaşar mıyım?