Merhaba,

Başlığı okuduğunuzda garip gelecektir. Cunku zaten aşırı garip bir durum.

3-4 gun once TurkNet aracılığı ile Superonline internetimi iptal ettirdim. TurkNet hat taşıma işlemi uzerinden internet vermeye başladı. Superonline internetimi kestikten sonra TurkNet bilgilerimi girip internet kullanımına başlayacaktım. Fakat bilgileri girmeme rağmen uzunca bir sure modemde ve bilgisayarımda herhangi bir kesinti olmamasına rağmen internete giriş yapamadım. Telefonda operatorle goruşmelerimden de sonuc alamayınca operator arıza kaydı oluşturdu.

Birkac saat sonrasında bilgisayara ve modeme attığım restartlardan birinden sonra internetim geldi. Fakat bunun sonrasında her bilgisayarımı yeni actığımda ve 30 dakika 1 saat aralıklarla internete bağlanma problemi yaşıyorum.

İşin ilginc yanı burada başlıyor, modem ışıklarında herhangi bir ışık sonmesi vs olmuyor. Ayrıca ethernet kablosu ile bağlandığım bilgisayarımda da herhangi bir bağlantı kopukluğu gozukmemesine rağmen internet sitelerine ve bazı uygulamalara(Discord vs gibi tamamen şans) internet bağlantım kopuyor. İlginc olan ise mesela Fortnite oynarken bu durum meydana geliyor ama Fortnite'ta herhangi bir internet problemi yaşamıyorum. Ya da bir arkadaşım anydesk ile bilgisayarıma bağlıyken bu şekilde tarayıcılardan sitelere ve Discord'a vs olan erşimim kesiliyor fakat aynı internet ile bağlantı kurduğum anydesk'te herhangi bir kopma vs olmuyor.

TurkNet'te kendilerindeki veride herhangi bir kopma vs olmadığını(ki kopma olmuyor, doğru) kabloları ve modemi kontrol etme mi, sorun yok ise modem ureticisiyle goruşmemi soyluyorlar.

Kullandığım modem Superonline'ın gonderdiği HG658 V2 modeli. Superonline ile goruştuğumde modem uzerinden vs herhangi bir kısıtlama yapmadıklarını soyluyorlar.

Zaten TurkNet'e ulaşmak cok cok zor iken diğer kaynaklardan ve internetten bulup denediğim cozumlerin hicbiri de işe yaramadı.

Not: Modemi fabrika ayarlarına cevirdim yine olmadı.
TurkNet'in guvenli internet'inin acık olmasından dolayı kaynaklanıyormuş. Kapatınca cozuldu.