Ahım şahım anlatılan GigaFiber'i 2021'den beri kullanıyorum. Kentsel donuşumun zirvesinde olduğumuz bu donemde bina uzerinden ana fiber kablolarını gecirmek harbiden sacmalık.
İnanır mısınız son iki ayda en az dort kere uc gunluk kesintilerim oldu. Muteahhit bozuntuları yok ekskavator girmiyor yok malzeme gecmiyor diyerek kafasına gore kabloları kesiyor ve TurkNet'in mudahale etmesi en aşağı iki gun suruyor. İki ay onceki arızamda elli kere muteahhitin kabloyu kesmesini belirtmeme rağmen bana ev ici tesisatta problem var dediler. Kutuya gelip olcum yaptılar ve sinyal olmadığını anladılar. Eski dort portlu kutumu cıkarıp yeni siyah sekiz abone dağıtım kutusu taktılar ne alaka ise. Baktılar yine yok dışardan drop kablo değişimi yaptılar ve kutuya sinyal geldi. Eve gidip bak dediler baktım gelmiş. Adamlar kutuyu kapatırken fiber kabloyu kırmasın mı? Eyvah, eve bir cıktım yine loss arıyorum. Adamlar iki gun sonra tekrar geldi ve kutuyu duzeltip gittiler. Bu sefer kutuyu kaparken benim daireme cıkan abone kablosu sıkıştı ve kırıldı. Gittim kabloyu kendim değiştim lanet olsun diyerek.
Neyse şimdiye gelelim, bugun yaşadığım olay neticesinde Kablonet altyapımın aktifleşmesini bekler oldum.
Online ders verirken birden bağlantımın kopmasıyla balkondan kafamı uzattım ve TurkNet ekiplerini gordum. Kendileri bana ve yanımdaki binaya gelen dropları kesmişler ve kaynak icin hazırlıyorlardı. Aşağıya indim ve internetimin gittiğini, loss aldığımı soyledim. Kendileri ise kayıt acmamı, benim binayla alakalı işlem olmadığını soylediler.
Kestikleri kablonun ucundaki etikete bakmalarını soyledim ve apartman numaramı gorduler. Gelip kontrol edeceğini soyledi işi biter bitmez. Sizce ne oldu? Adam ben arkamı doner donmez bastı gitti kablolar kesik halde.
Adam calışan internetimin kablosunu kopardı ve kayıt ac dedi! Cok buyuk konuşacağım, ne bunun gibi insanları kaldırabiliyorum artık ne de başkalarını haklarından mağdur etmeyi kendilerine reva gorenleri.
Destek numarası: 62103237