okulplatformu.com
…………………………. İLKOĞRETİM OKULU
2007- 2008 EĞİTİM OĞRETİM YILI 1. DONEM İNGİLİZCE DERSİ
ZUMRE OĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR
TOPLANTI TARİHİ: 13-09-2007
TOPLANTI YERİ :OĞRETMENLER ODASI
TOPLANTI SAATİ :13:00
TOPLANTI NO :1.
GUNDEM:
1-1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu' nun okunması.
2-2488- 2504 sayılı T D ‘deki Ataturk İlke ve İnkılapları yonergesi.
3-Sınıf gecme ve sınav yonetmeliği.
4-İngilizce Dersinin amacları ve Yabancı Dil Oğretiminin Genel İlkelerinin gozden gecirilmesi
5-2551 – 2567 ve 2575 sayılı TD’ki yonergeler doğrultusunda Gunluk ve yıllık planların hazırlanması.
6-Proje odev konularının belirlenmesi ve değerlendirilmesi
7-Başarıyı arttırmak icin alınacak onlemler ve dersin işlenişinde başvurulacak yontem ve teknikler.
8-Diğer zumre oğretmenleriyle iş birliğinin yapılması.
9-Dilek ve temenniler .
10-Kapanış.
GUNDEMİN ELE ALINMASI:
2007-2008 Ders yılı İngilizce Zumre Oğretmenler Kurulu ilk toplantısında Okul Mudur Yardımcısı Mehmet Kenanoğlu başkanlığında İngilizce Dersi oğretmenleri Ebru Cekin,Neslihan Kabaklı yukarıda belirtilen tarih saat ve yerde toplanarak gundem maddelerini goruşmuşler ve aşağıdaki kararları almışlardır.
MADDE-1
1-1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun okunması ve Okul Mudur Yardımcısı Mehmet enanoğlu’nun 2.Maddedeki acıklamalar ışığında oğrencilerin , Milli Eğitim 'in temel amaclarına ve temel ilkelerine uygun olarak yetiştirilmesine ozellikle dikkat edilmesini istedi. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Turk Milli Eğitiminin Genel Amacları ile Turk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri İlkoğretim Kurumları Yonetmeliğinde belirtilen İlkoğretim Kurumlarının Amacları ve Genel Esasları okundu. Daha sonra Turk Ulusu’nu cağdaş uygarlık duzeyine cıkarmak icin Ataturk’un onderliğinde gercekleştirilen devletin yapısı ve toplumun yaşamı ile ilgili değişiklik ve duzenlemeleri kapsayan yenilik hareketlerinin tumu anlamına gelen Ataturk İlke ve İnkılapları okunarak değerlendirildi. Ataturk ilke ve inkılaplarına ve anayasada ifadesini bulan Ataturk milliyetciliğine bağlı, Turk milletinin ahlaki, insani, manevi ve kulturel değerlerini benimseyen, bunları koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını ve milletini seven daima yuceltmeye calışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik, ve sosyal bir hukuk devleti olan Turkiye Cumhuriyeti’ne karşı gorev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek.
Beden, zihin,ahlak, ruh ve duygu yonunden dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hur ve bilimsel duşunme gucune, geniş bir dunya goruşune sahip insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbuse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı, verimli olarak yetiştirmek.
Oğrencilere ilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirecek gerekli bilgi, beceri ve davranışlar ile birlikte iş yapma alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak. Boylece bir yandan Turk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak, ote yandan milli birlik ve beraberlik icinde iktisadi, sosyal ve kulturel kalkınmayı desteklemek, hızlandırmak ve nihayet Turk milletini cağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seckin bir ortağı yapmaktır denildi.
MADDE-2
2- 2504 sayılı T.D.deki Ataturk İlke ve İnkılaplarının İngilizce Dersindeki oğretim esasları incelenerek bu esasların unitelendirilmiş yıllık planlara aktarılarak yeri ve zamanında bu konulara yer verilmesine karar verildi.
KARAR:
a-4.ve 5. sınıflarda; Ataturk’un ailesi ve seviyeye uygun cumlelerin verilip oğretilmesine ,
b-6. sınıflarda; Ataturk’un hayatı ve seviyeye uygun cumlelerin verilip oğretilmesine,
c-7.sınıflarda, Ataturk’un hayatını ve yaptıklarını gecmiş zaman kullanarak oğretilmesine ,
d-8.sınıflarda; Ataturk’un hayatını ve yaptıklarını anlatan seviyeye uygun kelime secimi yapılarak kompleks cumleler kurması ve paragraf oluşturması kararları alınmıştır
MADDE-3
3- Sınav yonetmeliği incelenerek , oğrenci başarısıyla ilgili olcme ve değerlendirmelerin bu yonetmelik doğrultusunda yapılması istendi. Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikler Ebru Cekin tarafından okundu.
"Olcme ve Değerlendirmenin Niteliği ve Sayısı Madde 35 – (Değişik:RG-20/08/2007-26619) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda haftalık ders saati uc ve ucten az olan derslerde en az iki, ucten fazla olan derslerde ise en az uc sınav yapılır. Oğrenciler, bir ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup calışması şeklinde oğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlar. Oğrencilerin başarılarının belirlenmesinde ders ve etkinliklere katılımı ve performans gorevleri de dikkate alınır.
Projeler ve performans gorevleri, onceden belirlenen olcutlere gore hazırlanan değerlendirme olceği veya dereceli puanlama anahtarına gore değerlendirilir. Oğrenciler, calışmalarında yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek oğretmenin belirleyeceği sure icinde calışmalarını verirler. Projeler verildikleri donemde değerlendirilir.
Oğrencilere butun derslerden her donemde en az bir ders ve etkinliklere katılım puanı verilir."
İngilizce dersinde her donem icin 4.ve 5. sınıflarda en az iki yazılı 6.7.8 sınıflarda her donem icin en az uc sınav, ikişer performans ve ders ici performans notu verileceği belirtildi.
Oğrencilerin anlama ve oğrenme duzeylerinin aynı olmadığı dikkate alınarak değerlendirmede farklı zorluk derecesinde sorular hazırlanmasına karar verildi. Ayrıca sınavlarda soruların coktan secmeli, boşluk doldurma, eşleştirme, diyalog tamamlama, kısa cevaplı gibi farklı tekniklerden yararlanılarak hazırlanması kararlaştırıldı. Ote yandan sınavdan once uzerinde nitelikli puanlamanın da belirtildiği cevap anahtarlarının hazırlanması gerekliliği vurgulandı.
KARAR:
a- 4. 5 . sınıflarda en az ikişer sınav ve ikişer peformans ve ders ici performans notu verilmesine
b-6.7.8. sınıflarda ucer sınav ,ikişer peformans ve ders ici performans notu verilmesine
c- Farklı zorluk derecesinde sorular hazırlanmasına
d- Sınavdan once uzerinde nitelikli puanlamanın da belirtildiği cevap anahtarlarının hazırlanmasına karar verilmiştir
Madde-4
4-İngilizce Dersinin amacları ve Yabancı Dil Oğretiminin Genel İlkelerinin gozden gecirilmesi maddesinde İngilizce Dersi Oğretmeni Neslihan Kabaklı, İngilizce oğretiminde iletişimsel yaklaşımın(Communicative Approach) benimsenmesi ve dilin iletişimi sağlamak icin bir butun olarak ele alınmasının gereği ( Whole Language Approach ) vurgulandı. Bu amacla derslerde dort temel dil becerisinin- dinleme, okuma, konuşma, yazma- geliştirilmesinin hedeflenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca derslerde oğrenciyi merkeze alan ve işbirlikci oğrenime dayalı aşağıdaki tekniklerin uygulanmasına karar verilmiştir.
KARAR:
Karşılıklı diyaloglar, canlandırmalar( Conversation dialogues, role-plays)
Soru-cevap tekniği( Question-answer )
Grup calışması( Group-work )
Eşli calışma etkinlikleri( Pair-work )
Simulasyonlar ( Simulations)
Madde-5 okulplatformu.com
5- İlkoğretim İngilizce Dersi programı incelenerek unitelendirilmiş yıllık planların bu doğrultuda yapılması belirtildi. Eğitimde kabul edilen belli amaclara ulaşmak esas olduğu duşuncesinden hareketle plan yapmanın gereği,eğitim-oğretim kurumlarında derslere planlı ve hazırlıklı girmenin eğitsel acıdan olduğu kadar yasal acıdan da bir zorunluluk olduğunu,sınıfa girmeden once hazırlık yapan,bu hazırlıklarını bir plana doken ve bunları sınıfta uygulayan eğitimci,gelişimi ongoren verimli eğiticiler olduğunu eklendi. Bu gerceğin altı cizilerek onemi vurgulandı. İngilizce Dersi Oğretmenleri Yıllık planlarını unitelendirilmiş yıllık plan cercevesinde yaptıklarını Planlarını 2347 sayılı İngilizce oğretim programı ve 2551 no’lu Tebliğler Dergisi’nde yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı,Eğitim ve Oğretim Calışmalarının Planlı Yurutulmesine İlişkin Yonerge’ye gore hazırladığını ve 2504 no’lu Tebliğler Dergisi’ne uygun olarak,Ataturkculuk konusuna yer verdiğini belirtti .
Ağustos 2005 tarih ve 2575 sayılı Tebliğler Dergisinde Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Oğretim Calışmalarının Planlı Yurutulmesine İlişkin Yonergede Değişiklik Yapılmasına Dair Yonergenin ellerinde olduğunu belirttiler ve buna gore oğretmen kitabı (Teacher’s Book ) olduğu butun sınıflar icin gunluk ders işlenişinde bu kitabı kullanılacağı belirtildi.
Madde-6
6- İlkoğretim Okulları Yonetmeliği’nin odev vermede dikkate alınması gereken maddeleri okunduğunu. Odev vermiş olmak icin odev vermenin anlamsızlığına işaretle :Proje Odev konularının titizlikle secilip sınırlandırılmasına,oğrenciyi gerek zaman ve gerekse seviye ve hatta kapasite acısından onu sıkıntıya sokmayacak bir cercevede,oğrencinin gelişimine ve bilgisine katkı sağlayacak bir yapıda ve en onemlisi de odevin fonksiyonel yani oğrenciye bir yarar sağlayacak nitelikte olmasına ozen gosterilmesi gereğinin altı cizildi.Odevlerin hazırlanma aşamasında oğrencilere rehberlik yapılıp gerekli kaynak destek sağlanacaktır diye ekledi.Oğretim yılının başında belirlenen proje odevlerin oğrencilerle belirlenen zamanda toplanmasına, değerlendirmenin de aşağıda belirtilen puanlamaya uygun olarak yapılmasına karar verildi:
Odev değerlendirme puan sistemi:
a) Timing 10 points
b) Organisation 10 points
c) Planning 10 points
d) Comprehension and expression 35 points
e) Grammar and spelling 25 points
f) References 10 points Total=100 points
Sınıflara gore belirlenen proje ve performans konuları şoyledir:
PROJE:
6.Sınıflar
* Writing a composition about yourself and your family
* Writing a composition about your school and environment
* Writing a composition about an animal which you like
7.Sınıflar:
* Describing one of your best friends
* Describing a place in our country
* Preparing a project on a subject that you choose
8.Sınıflar:
* Preparing a project on Ataturk’s life with photos and pictures
* Writing a short biography of a famous person
* Writing a composition about the city you live in
*A study focused on The English Tenses.
PERFORMANS:
1. YARI YIL:
6. SINIF
*Description of yourself
*Description of your family members
7. SINIF
*Telling your summer holiday
*Where and how can you shop in İstanbul?
8. SINIF
*Telling a film that you have watched before
*Reading a story and summarizing it
2.YARIYIL:
6. SINIF
*Writing aletter to your penfriend
*Description of your best friend
7. SINIF
*Telling about a historical place in İstanbul
*Talking about your family and your house
8. SINIF
*What do you do in your spare time?
*What is friendship?
KARAR:
a-Sınıfa ve oğrencinin seviyesine gore odev secimi yapılmasına ,
b-Verilen performans ve proje gorevlerinin mutlaka uygun bir şekilde kontrol ve takip edilmesine karar verildi .
c-Birinci kademe sınıflarında konulara uygun , derslerde hazırlanabilecek performans gorevleri ve projeler oğrencilerin istekleri doğrultusunda hazırlanacaktır.
d-İkinci kademe sınıflarda ise verilen konuların haricinde oğrencilerin talep edebileceği konular dikkate alınacaktır.
Madde-7
7- başarıyı arttırmak icin, Daha ilk gunden başlayarak ‘Classroom Expressions’ ları oğretmeye başlamak ve surekli kullanmak. Role-play,dialogue,games,İngilizce şarkı,drama,reading text,listening passages, story telling,poems,writing,internet,video films vb. etkinliklere ağırlık vermek,ısrarla bu arac ve gerecleri kullanmak. Bunlar, oğrenci başarısını arttıran arac ve tekniklerdir .
Eğitimde cok onemli yeri olan tekrara (revision) ağırlık vermek. Her vesileyle tekrara zaman ayırmak. Derse başlarken bir onceki dersi tekrar etmek, ilk saatlerde ve haftanın ilk gunlerinde tekrara yer vermek gerektiği belirtildi .
KARAR:
a-Sınıfta mumkun olduğunca İngilizce konuşmaya ve konuşturmaya ,
b-Onemli konuların surekli tekrarına ,
c-Mumkun olduğunca fazla teknolojiden (internet ve değişik orneklerle hazırlanmış asetatların kullanılmasına karar verilmiştir .
8.Konuların daha iyi anlaşılması icin diğer zumre oğretmenleriyle işbirliği yapılacağını belirtti. Turkce oğretmenleriyle işbirliği yapılarak dilbilgisi kurallarının işlenişinde paralellik sağlanacağını soyledi. Sınıf oğretmenleriyle başarısız oğrenciler icin ozel goruşmelerin yapılacağını ekledi.
9-Dilek ve temenniler maddesinde sağlıklı , başarılı bir donem gecirilmesi dilendi.
İngilizce dersi oğretmenleri de bu iyi dileklere katıldıklarını belirttikten sonra toplantıya son verildi.
okulplatformu.com
İngilizce Dersi Oğretmeni İngilizce Dersi Oğretmeni
13.09.2007
Okul Mudur Yrd.
okulplatformu.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- 2007-2008 EĞİtİm OĞretİm Yili 1. DOnem İngİlİzce ZUmre Toplantisi